Najtopliji dan na Petrovcu donosi bogatu ponudu na pijaci

I pored velike vrućine, petrovačka pijaca je 16. jula bila puna života

BAČKI PETROVAC – I pored nesnosne vrućine, petrovačka pijaca je 16. jula bila puna života. Najtopliji dan ovog leta nije sprečio ni prodavce ni posetioce da se okupe i trguju svežim voćem i povrćem.


Cene su, kako kažu prodavci, prilagođene trenutnim okolnostima na tržištu. Evo pregleda današnje ponude: Cena breskvi se kreće od 100 do 150 dinara po kilogramu, kajsije koštaju oko 300 dinara, dok se one lošijeg kvaliteta, pogodne za pekmez, mogu kupiti za 200 dinara. Cena šljiva je stabilna i iznosi 100 dinara po kilogramu. Dinje su dostupne po ceni od 80 dinara za kilogram. Kruške se prodaju za 200 dinara po kilogramu, a maline po 250 dinara za pola kilograma, međutim, prodavačica je napomenula da očekuje rast cena u narednim danima. Cena domaćeg luk pogačara je 80 dinara po kilogramu, dok je uvozni luk jabučar dostupan za 60 dinara. Cena krompira je 80 dinara po kilogramu, dok se kukuruz može kupiti po ceni od 100 dinara za tri klipa.

„Vrućina je nepodnošljiva, ali kupci dolaze, pogotovo ujutru, kad je malo podnošljivije,“ kaže jedan od prodavaca. „Sezona je u punom jeku i uprkos vrućini, ljudi dolaze po sveže proizvode.“ Kupci su se trudili da obave kupovinu što brže, ali nisu zaboravili ni da se informišu o kvalitetu i poreklu proizvoda.

“Najvažnije je da je sve domaće i sveže. Cene su prihvatljive s obzirom na kvalitet,” kaže jedna od stalnih posetiteljki pijace. Dok su temperature visoke, pijaca u Bačkom Petrovcu ostaje nezaobilazna tačka za sve one koji žele da nabave sveže i kvalitetno voće i povrće.

Ostavi odgovor

Molimo vas unesite komentar
Unesite vaše ime ovde