Čarda Florida – Oaza hedonizma uz obalu Dunava i specijalitete kuhinje

618
čarda Florida Bačka Palanka

U šumi kraj Dunava na prostoru od 10.000 m2 nastanila se čarda Florida, oaza hedonizma za ljubitelje prirode, Dunava, dobrih ukusa i tradicionalne vojvođanske muzike.

Ručavanje uz Dunav

Nema ništa bolje nego u toplim danima pobeći iz gradske gužve i skrasiti se u hladu pored reke, degustirati riblje specijalitete i domaće vino, uz pesmu tamburaša.

Florida svojim gostima nudi širok izbor ribljih specijaliteta od najrazličitijih vrsta ribe, a i ljubitelji mesa će uživati u fantastičnim ukusima svoje omiljene hrane. Specijalitet čarde je riblji paprikaš bez kostiju koji je svojim izvrsnim ukusom zaslužio zlatnu medalju Novosadskog sajma.

Sastavni deo čardi Vojvodine su tamburaši, pa na čardi obećavaju nezaboravan provod uz zvuke harmonike, tambure, begeša, kontre… svakog dana od 16h do 22h.

Dečije igralište

Deca u svojim čarolijama mogu da uživaju u dečijem igralištu posebno opremljenom i puno važnije bezbednom. Najmlađi će sigurno uživati.

Mini ZOO vrt

Čarda Florida poseduje mini ZOO vrt sa domaćim životinjama naviknutim na igranje sa svojim gostima. Ovde žive paun Pavle, prasići Ljubica i Gile, mali pačići, poniji Mara i Mima…

Mesto za kamp i roštilj

Kada sa društvom želite da roštiljate u prirodi, možete iznajmiti sve što vam je potrebno.

Samostalni kuvari mogu da se oprobaju i uživaju u svojim veštinama na izdvojenom prostoru uz obezbeđenu struju i vodu kao i uzivanje u pecanju. Postoji i mogućnost da kampujete u svojim šatorima na mestu namenjemom za kampovanje.

Svečana sala

Vikend odmaralište Florida sa zadovoljstvom organizuje vaša slavlja. Posedujemo veliko iskustvo u organizovanju vaših proslava (krštenja, punoletstva, mature…).

Kapacitet čarde je tokom letnje sezone 300 mesta, a zimske 150 mesta uz obezbeđen parking prostor, sve to uz samu obalu Dunava.

Prenoćište pored Dunava

Probudite se uz cvrkut ptica i šapat Dunava u jednom od bungalova.

Za prenoćište u prirodi moguće na raspolaganju su tri bungalova za po dve osobe.

NOVO U PONUDI

Dečiji park „Avanture Dunav 1293“

Ideja je da se posredstvom raznovrsnih aktivnosti i tematskih igara koje stimulišu razvoj veština i sposobnosti, omogući mališanima kvalitetnije povezivanje sa prirodom.

Avanture Dunav 1293 osnažava shvatanje višestrukog značaja igara i aktivnosti na otvorenom prostoru za fizički i mentalni razvoj savremenog deteta.

Šta se nudi u dečijem parku Avanture Dunav 1293:

 • okupljanje oko ognjišta, dogovor oko sleda aktivnosti;
 • paljenje vatre u centru ognjišta – simbol početka takmičenja;
 • deca prolaze kroz stanice;
 • prve četiri stanice su “ADRENALIN STANICE” – sastavljene od niza lakših i težih prepreka koje deca prelaze za što kraće vreme;
 • peta stanica je “SENZORNA STANICA” – koja podrazumeva prelazak stanice sačinjene od prirodnih materijala sa puno interesantnih detalja, takođe se meri prelazak iste;
 • šesta stanica je “DIDAKTIČKA STANICA” – izgrađena od prirodnih materijala;
 • RADIONICE:
 1. izrada mreža za ribolov;
 2. upoznavanje sa osnovnim tehnikama ribolova;
 3. aktivnosti u šumskoj kuhinjici i drvenom čamcu (pravljenje i igre sa blatom…)
 • obilazak ZOO vrta koji se nalazi u sklopu Avanture Dunav 1293;
 • okupljanje oko ognjišta, proglašavanje pobednika, gašenje vatre u ognjištu.

Posetu Avanturama Dunav 1293 (uključujući i porodične posete) je potrebno najaviti i zakazati termin na telefone 0692800458 i 0652093632 ili na e-mail adresu: [email protected]. FB stranica: Avanture Dunav 1293 i instragram profil:

https://www.instagram.com/p/CDao1MxBSLk/

Posetite Floridu i postanete deo njene istorije.

Kontakt: 

Tel: 063 526 236, 021 750 371

Kako biste bili u toku sa aktuelnim događanjima na čardi Florida, zapratite ih:

Facebook: Čarda Florida i

Instagram: riblja.carda.florida

Čarda „Florida“ se nalazi u Bačkoj Palanci na obali Dunava kod Polojske šume.

 

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here