Ocenenia pre VHV z Báčskeho Petrovca

Dve mladé režisérky, dva úspechy

118
FOTO: z galérie Divadlo VHV Petrovec

Divadelná sezóna 2023/2024 bola pre Divadlo VHV z Báčskeho Petrovca mimoriadne úspešná. Dve mladé režisérky, Marína Dýrová a Svetlana Gašková priniesli svojimi inovatívnymi prístupmi a talentom mnoho ocenení a uznaní pre svoj súbor. Tieto úspechy sú dôkazom, že amatérske divadlo v Báčskom Petrovci má silný potenciál a skvelú budúcnosť.


Predstavenie „Moskva – Petušky“ triumfovalo vlani koncom roka na 53. prehliadke Divadelný vavrín v Starej Pazovev a pred niekoľkými dňami aj v Báčskej Palanke na „Festivale novih teatarskih formi i monodrame“. Nielenže sa stalo víťazom festivalu, ale si aj z Báčskej Palanky domov odnieslo niekoľko ďalších cien.

Marína Dýrová bola ocenená za najlepšiu réžiu, Branislav Čeman za najlepšiu dramatizáciu, Alexander Kolár za mužskú epizódnu úlohu a Sandra Galádiková za najlepšiu ženskú epizódnu úlohu. Cenu za najlepšiu kolektívnu hru získali Kristián Križan, Ivan Sabolčki, Ján Bohuš, Peter Čáni a Marija Matić. Jaroslav Zima bol ocenený za originálnu hudbu a cena za najlepšiu scénografiu putovala taktiež do rúk súboru.

FOTO: z galérie Divadlo VHV Petrovec

Divadelný súbor VHV z Báčskeho Petrovca sa môže pochváliť dvojitým úspechom

Na 30. Prehliadke slovenskej detskej divadelnej tvorby – 3xĎ Divadlo VHV z Báčskeho Petrovca získalo prvú cenu – zlatú plaketu za predstavenie „Legionári“. Toto predstavenie režírovala Svetlana Gašková, ktorá bola ocenená aj za najúspešnejšiu réžiu. Po premiérovom predvedení v Starej Pazove, Legionári sa v sobotu 15. júna 2024 vo veľkej sieni SVD v Báčskom Petrovci s rovnakým úspechom predstavili aj domácemu publiku.

FOTO: z galérie Divadlo VHV Petrovec

Dávid Ján Uram (Paľo) bol v Starej Pazove vyhlásený za najúspešnejšieho herca prehliadky a Cenu za najúspešnejšie stvárnenú hlavnú mužskú postavu získal Milan Majera (Mišo). Okrem hlavnej ceny „Legionári“ získali aj štyri špeciálne ocenenia. Peter Čáni získal cenu za dizajn svetla, Jaroslav Zima za hudbu, Ján Žolnaj za najlepší text prehliadky a Ondrej Mištec a Zvonimír Pudelka boli ocenení za najúspešnejšiu scénografiu.

Ostavi odgovor

Molimo vas unesite komentar
Unesite vaše ime ovde