Održana 2. sednica Opštinskog veća u Bačkom Petrovcu

Saopštenje Opštine Bački Petrovac

BAČKI PETROVAC – U ponedeljak (29.07.) održana je 2. sednica Opštinskog veća Opštine Bački Petrovac, sa početkom u 09:00 časova, po pozivu predsednice Opštinskog veća Viere Krstovski.


Na sednici su su bili prisutni sledeći članovi Opštinskog veća: Viera Krstovski, Srđan Stojanović, Tatjana Vujačić, Ondrej Bovđiš, Miroslav Pindrić, Boris Relota i Aleksandar Stojković. Zapisnik je vodila Kristina Benka Stojisavljević, sekretar Opštinskog veća Opštine Bački Petrovac.

Osim članova Opštinskog veća, sednici su prisustvovali i načelnik Opštinske uprave Dušan Rašeta, zamenik načelnika Opštinske uprave Predrag Bojanić, rukovodilac odeljenja za budžet, finansije i poresku administraciju Milena Nišić, rukovodilac Odeljenja za urbanizam, komunalno-stembene i inspekcijske poslove Duško Lukač i Opštinski pravobranilac  Vladislav Tarnoci. Sednicu je otvorila predsednica Viera Krstovski, koja je sve prisutne pozdravila, nakon čega je usvojen sledeći dnevni red:

  1. A) Razmatranje Plana i programa rada Biblioteke „Štefan Homola“ Bački Petrovac za 2025. godinu, te donošenje zaključka povodom istog,
    B) Razmatranje Finansijskog plana i programa rada Biblioteke „Štefan Homola“ Bački Petrovac za 2025. godinu, te donošenje zaključka povodom istog;
  2. Razmatranje nacrta i utvrđivanje predloga Odluke o izmeni Odluke o radnom vremenu ugostiteljskih, trgovinskih i zanatskih objekatai i objekata za priređivanje igara za zabavu;
  3. Razmatranje predloga, te donošenje Rešenja o obrazovanju radne grupe za realizaciju projekta rekonstrukcije unutrašnjeg uređenja evangelističke crkve u Magliću;
  4. Razmatranje predloga, te donošenje Rešenja o povećanju aproprijacije (Biblioteka);
  5. Razmatranje predloga, te donošenje Rešenja o povećanju aproprijacije (Muzej);
  6. Razmatranje predloga, te donošenje Rešenja o povećanju aproprijacije (Zavod za ravnopravnost polova);
  7. Razmatranje predloga, te donošenje Rešenja o promeni aproprijacije;
  8. Razmatranje predloga, te donošenje Zaključka kojim se vrši izmena i dopuna Plana javnih nabavki direktnih korisnika za 2024. godinu;
  9. Pitanja i predlozi.

Povodom 1. tačke dnevnog reda, jednoglasno je donet Zaključak kojim se prihvata Plan i program rada Bibliteke „Štefan Homola“ Bački Petrovac za 2025. godinu i Finansijski plan i program Biblioteke „Štefan Homola“ Bački Petrovac za 2025. godinu i isti se prosleđuju Skupštini Opštine Bački Petrovac na razmatranje i davanje saglasnosti.

Povodom 2. tačke dnevnog reda, Opštinsko veće je donelo Zaključak kojim se utvrđuje predlog Odluke o izmeni Odluke o radnom vremenu ugostiteljskih, trgovinskih i zanatskih objekata i objekata za priređivanje igara za zabavu i prosleđuje Skupštini Opštine Bački Petrovac na razmatranje i donošenje.

Povodom 3. tačke dnevnog reda, jednoglasno je doneto Rešenje o obrazovanju radne grupe za realizaciju projekta rekonstrukcije unutrašnjeg uređenja evangelističke crkve u Magliću.

Povodom 4. 5. i 6. tačke dnevnog reda, Opštinsko veće je jednoglasno donelo tri Rešenja o povećanju aproprijacije, koja će biti objavljena u Službenom listu Opštine Bački Petrovac.

Povodom 7. tačke dnevnog reda, doneto je Rešenje o promeni aproprijacije, koje će biti objavljeno u Službenom listu Opštine Bački Petrovac.

Povodom 8. tačke dnevnog reda, jednoglasno je donet Zaključak kojim se vrši izmena i dopuna Plana javnih nabavki direktnih korisnika za 2024. godinu.

Povodom 9.00 tačke dnevnog reda niko od prisutnih se nije javljao za reč.

Ostavi odgovor

Molimo vas unesite komentar
Unesite vaše ime ovde