Održana 3. sednica Skupštine opštine Bački Petrovec

Razgovarali su o izveštajima i programima institucija u Bačkom Petrovcu

BAČKI PETROVAC – U četvrtak (18.07.), u popodnevnim satima, održana je 3. sednica Skupštine opštine Bački Petrovac, gde se razgovaralo o izveštajima i programima institucija u opštini.


Na sednici su bila prisutna 22 člana odbora, a nakon utvrđivanja kvoruma, predsednik Skupštine opštine, Mihal Hatalja saopštio je tačke dnevnog reda, kojih je bilo deset, kao i odbornička pitanja.

Između ostalog, finansijski izveštaj JKP „Komunalac“ za 2023. godinu, statut Centra za socijalni rad opštine Bački Petrovec, izveštaj o radu Mesne zajednice Maglić za 2024. godinu, plan i program Muzeja vojvođanskih Slovaka za 2025. ocenjeni su i naknadno odobreni.

Poslednje tačke bile su posvećene Slovačkom vojvođanskom pozorištu. Najpre su komentarisali plan i program, kao i finansijski plan SVD za 2025. A pošto je prethodna direktorka SVD, Viera Krstovska, napredovala na mesto predsednice Opštine Bačskog Petrovca, razrešena je funkcije direktorke SVD. Druga tačka je bila procena i odluka o imenovanju vršioca dužnosti direktora SVD, Aleksandre Horvat.

Ostavi odgovor

Molimo vas unesite komentar
Unesite vaše ime ovde