Održana 4. sednica Opštinskog veća Opštine Bački Petrovac

Izveštaj sa sednice

BAČKI PETROVAC – U sredu (21.08.), održana je 4. sednica Opštinskog veća Opštine Bački Petrovac, sa početkom u 09:00 časova, po pozivu predsednice Opštinskog veća, Viere Krstovski.


Na sednici su su bili prisutni sledeći članovi Opštinskog veća: Viera Krstovski, Srđan Stojanović, Ondrej Bovđiš, Miroslav Pindrić, Boris Relota i Aleksandar Stojković.

Opravdano je bila odsutna Tatjana Vujačić, a zapisnik je vodila Kristina Benka Stojisavljević, sekretar Opštinskog veća Opštine Bački Petrovac.

Osim članova Opštinskog veća, sednici su prisustvovali: predsednik Skupštine Opštine Michal Hatala, načelnik Opštinske uprave, Dušan Rašeta, zamenik načelnika Opštinske uprave, Predrag Bojanić, rukovodilac odeljenja za budžet, finansije i poresku administraciju, Milena Nišić i pomoćnik predsednice Opštine, Zoran Bjekić.

Sednicu je otvorila predsednica Viera Krstovski, koja je sve prisutne pozdravila, nakon čega je usvojen sledeći dnevni red:

  1. Razmatranje Izveštaja o izvršenju budžeta Opštine Bački Petrovac za period 01.01.2024. – 30.06.2024. godine, te donošenje zaključka povodom istog;
  2. Razmatranje sugestije Prof. Dr. Jana Varge za izradu Plana detaljne regulacije bloka 11 i delova bloka 10 i 12, te donošenje zaključka povodom istog;
  3. Razmatranje predloga, te donošenje Rešenja kojim se odobrava isplata duga za utrošenu električnu energiju;
  4. Razmatranje predloga Konkursa za sufinanjsiranje projekata proizvodnje medijskih sadržaja iz oblasti javnog informisanja u 2024. godini, te donošenje Odluke o raspisivanju istog;
  5. Pitanja i predlozi.

Povodom 1. tačke dnevnog reda, jednoglasno je donet Zaključak kojim se prihvata Izveštaj o izvršenju budžeta Opštine Bački Petrovac za period 01.01.2024. – 30.06.2024. godine i prosleđuje Skupštini Opštine Bački Petrovac na razmatranje i usvajanje.

Povodom 2. tačke dnevnog reda, Opštinsko veće je donelo Zaključak kojim se prihvata sugestija Prof. Dr. Jana Varge, koja se odnosi na izdvajanje (formiranje) posebne građevinske parcele u k.o. Bački Petrovac, u okviru izrade Plana detaljne regulacije bloka 11 i delova bloka 10 i 12.

Povodom 3. tačke dnevnog reda, jednoglasno je doneto Rešenje kojim se odobrava isplata duga za utrošenu električnu energiju.

Povodom 4. tačke dnevnog reda, Opštinsko veće je jednoglasno utvrdilo predlog Konkursa za sufinanjsiranje projekata proizvodnje medijskih sadržaja iz oblasti javnog informisanja u 2024. godini i donelo Odluku o raspisivanju istog.

Povodom 5. tačke dnevnog reda, niko od prisutnih se nije javljao za reč.
Nakon što su obrađene sve tačke dnevnog reda, Viera Krstovski se zahvalila prisutnima na saradnji i zaključila sednicu u 09:19 časova.

Ostavi odgovor

Molimo vas unesite komentar
Unesite vaše ime ovde