Održana 7. sednica Opštinskog veća Opštine Bački Petrovac

U sredu (25.09.)

BAČKI PETROVAC – U sredu (25.09.), održana je 7. sednica Opštinskog veća Opštine Bački Petrovac, sa početkom u 09.00 časova, po pozivu predsednice Opštinskog veća Viere Krstovski.


Na sednici su su bili prisutni sledeći članovi Opštinskog veća: Viera Krstovski, Srđan Stojanović, Ondrej Bovđiš, Miroslav Pindrić, Boris Relota i Aleksandar Stojković. Opravdano odsutna: Tatjana Vujačić.

Zapisnik je vodila Kristina Benka Stojisavljević – sekretar Opštinskog veća Opštine Bački Petrovac. Osim članova Opštinskog veća sednici su prisustvovali predsednik Skupštine Opštine Michal Hatala, zamenik načelnika Opštinske uprave Predrag Bojanić, rukovodilac odeljenja za budžet, finansije i poresku administraciju Milena Nišić, rukovodilac Odeljenja za urbanizam, komunalno-stembene i inspekcijske poslove Duško Lukač i pomoćnik predsednice Opštine Zoran Bjekić.

Sednicu je otvorila predsednica Viera Krstovski, koja je sve prisutne pozdravila, nakon čega je usvojen sledeći dnevni red:

Nakon što je zapisnik sa 6. sednice održane u ponedeljak (16.09.) jednoglasno usvojen, prešlo se na razmatranje pojedinih tačaka Dnevnog reda.

Povodom 1. tačke dnevnog reda je jednoglasno donet zaključak kojim se:

A) Utvrđuje predlog Rešenja o razrešenju Opštinskog pravobranioca Opštine Bački Petrovac i prosleđuje Skupštini Opštine Bački Petrovac na razmatranje i donošenje i
B) Utvrđuje predlog Rešenja o postavljanju Opštinskog pravobranioca Opštine Bački Petrovac i prosleđuje Skupštini Opštine Bački Petrovac na razmatranje i donošenje.
Povodom 2. tačke dnevnog reda Opštinsko veće je donelo Rešenje o obrazovanju Komisije za realizaciju mera energetske sanacije.

Povodom 3. tačke dnevnog reda je jednoglasno donet Zaključak kojim se utvrđuje predlog Odluke o predlogu pokrajinskoj Vladi Autonomne Pokrajine Vojvodine da donese Odluku o prenosu prava javne svojine Autonomne Pokrajine Vojvodine na gradsko građevinskm zemljištu i na izgrađenom objektu u korist javne svojine Opštine Bački Petrovac bez naknade i prosleđuje Skupštini Opštine Bački Petrovac na razmatranje i donošenje.

Povodom 4. tačke dnevnog reda Opštinsko veće je jednoglasno donelo:

A) Rešenje kojim se odobrava pravo na isplatu štete Pećkovski Saši, na ime plaćenih troškova za utrošenu električnu energiju i
B) Rešenje kojim se odobrava pravo na isplatu štete Pećkovski Saši, na ime plaćenih troškova za komunalne usluge.

Povodom 5. tačke dnevnog reda je jednoglasno, bez diskusije doneto Rešenje o oduzimanju prava korišćenja na nepokretnostima u javnoj svojini Opštine Bački Petrovac i isto će biti objavljeno u Službenom listu Opštine Bački Petrovac.

Povodom 6. tačke dnevnog reda je jednoglasno, bez diskusije doneto Rešenje kojim se obustavlja postupak pokrenut po žalbi podnosioca Glumac Zorana iz Bačkog Petrovca.

Povodom 7. tačke dnevnog reda Opštinsko veće je jednoglasno donelo Rešenje kojim se obustavlja postupak pokrenut po žalbi podnosioca Majera Ondreja iz Bačkog Petrovca.

Povodom 8. tačke dnevnog reda članovi Opštinskog veća su jednoglasno doneli Rešenje kojim se obustavlja postupak pokrenut po žalbi podnosioca Tordaj Rastislava iz Kulpina.

Povodom 9. tačke dnevnog reda jednoglasno je donet Zaključak kojim se:

A) Utvrđuje predlog Rešenja o razrešenju Rešenja o razrešenju dva člana Školskog odbora Osnovne škole „Žarko Zrenjanin“ Maglić i prosleđuje Skupštini Opštine Bački Petrovac na razmatranje i donošenje.
B) Utvrđuje predlog Rešenja o imenovanju dva člana Školskog odbora Osnovne škole „Žarko Zrenjanin“ Maglić i prosleđuje Skupštini Opštine Bački Petrovac na razmatranje i donošenje.

Povodom 10. tačke dnevnog reda jednoglasno je donet Zaključak kojim se:

A) Utvrđuje predlog Rešenja o razrešenju članova Nadzornog odbora JKP „Komunalac“ Bački Petrovac i prosleđuje Skupštini Opštine Bački Petrovac na razmatranje i donošenje i
B) Utvrđuje predlog Rešenja o imenovanju članova Nadzornog odbora JKP „Komunalac“ Bački Petrovac i prosleđuje Skupštini Opštine Bački Petrovac na razmatranje i donošenje.

Povodom 11. tačke dnevnog reda jednoglasno, bez diskusije doneto je Rešenje o povećanju aproprijacije. Isto Rešenje će biti objavljeno u Službenom listu Opštine Bački Petrovac.

Povodom 12. tačke dnevnog reda donet je Zaključak kojim se Molbi podnosioca Obradović Dragana, podnetoj dana 23.09.2024. godine Opštinskom veću Opštine Bački Petrovac ne može udovoljiti.

Povodom 13. tačke dnevnog reda za pitanja i predloge, niko od prisutnih se nije javljao za reč.

Ostavi odgovor

Molimo vas unesite komentar
Unesite vaše ime ovde