Okružno takmičenje osnovnih škola u šahu u Bačkom Petrovcu

Organizatori su Šahovski savez Vojvodine i Šahovski savez Novog Sada.

1107
Foto: Pexels

Okružno takmičenje osnovnih škola, koje je propisano od strane Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, održaće se u nedelju 26. marta u OŠ „Jan Čajak” u Bačkom Petrovcu.


Organizatori su Šahovski savez Vojvodine i Šahovski savez Novog Sada. Potrebno je da koordinatori opštinskih takmičenja izveštaje sa Opštinskih školskih turnira dostave na [email protected] najkasnije do subote 25. marta u 12 časova.

Planiran početak za pojedinačno takmičenje je u 10:00 časova. Potvrde za učešće na pojedinačnim takmičenjima su otvorene do 9:30. Planiran početak za ekipno takmičenje je u 15:00 časova. Potvrde za učešće su otvorene do 14:30.

Igraće se sedam kola, po Švajcarskom sistemu parovanja, a svaki takmičar će imati na raspolaganju 15 minuta za razmišljanje za celu partiju.

Pojedinačno takmičenje će za svaki razred biti podeljeno na muški i ženski deo turnira. Ekipu za ekipno takmičenje sačinjava šest igrača. Na prve dve table moraju igrati učenici, a na poslednje dve učenice, dok je izbor na srednjim tablama slobodan. Moguće je prijaviti i tri rezerve.

Ostavi odgovor

Molimo vas unesite komentar
Unesite vaše ime ovde