Opera Janko a Marienka v Báčskom Petrovci

Polhodinové predstavenie je určené pre deti vo veku 2 až 14 rokov.

190
FOTO: Udruženje umetnika „Visoko C“

V utorok (16.04.), na javisku Slovenského vojvodinského divadla v Báčskom Petrovci zaznela opera Janko a Marienka. Polhodinové predstavenie je určené pre deti vo veku 2 až 14 rokov – píše Hlas ľudu.


Janko a Marienka je jednou z najobľúbenejších rozprávok v detskej literatúre. Bratia Grimmovci ju darovali deťom začiatkom 19. storočia. „Našou myšlienkou je ukázať najmenším túto rozprávku vo forme opery pre deti, v ktorej vystupujú tri postavy: Janko, Marienka a Striga,“ hovoria zo Združenia Vysoké C z Nového Sadu.

Opera pre deti Janko a Marienka mala premiéru 20. novembra 2022 v Kultúrnej stanici Egység v Novom Sade. Ide o ďalšie autorské dielo Marije a Branislava Cvijićovcov.

Jedným z hlavných cieľov Združenia umelcov Vysoké C z Nového Sadu založeného roku 2015, je dostať sa k najmladšiemu divákovi, a potom ho pripäť aj k svetu opery.

Preto sú v ich predstaveniach kostýmy živých farieb, zaujímavá výzdoba a krásne árie umelcov. Presvedčení sú, že to nenechá ani malých ľudí ľahostajnými.

V tomto hudobnom predstavení postavy pôsobia na najmenších rôznymi emóciami – radosť, smútok, hnev, zúfalstvo sú len niektoré z nich. Spevom, hereckým prejavom, scénickým pohybom a zaujímavou scénografiou oživili tento slávny príbeh, pri ktorom deti nezostávajú ľahostajné. S takýmito obsahmi organizátori stavajú do popredia tých najmenších, pretože je to najjednoduchší spôsob, ako deťom klasickú hudbu priblížiť, prostredníctvom receptívnych obsahov vhodných pre ich vek.

Ostavi odgovor

Molimo vas unesite komentar
Unesite vaše ime ovde