Oslavy dní Petrovca

Oslavy dní Petrovca sa uskutočnili od 24. do 26. mája 2024 roku

225
FOTO: Obec Báčsky Petrovec

Oslavy dní Petrovca sa uskutočnili od 24. do 26. mája 2024 roku. Návštevníci si mohli vybrať z bohatej ponuky programu. V piatok vedenie penzistov na dvore a v sieni pre svoje členstvo zorganizovalo súťaže v šípkach, v biliarde a v šachu.

V Knižnici Štefana Homolu usporiadali premiéru knihy. Členovia Združenia petrovských výtvarných umelcov organizovali Vernisáž na nádvorí Kultúrneho centra Báčsky Petrovec. V čitárni Knižnice Štefana Homolu otvorili tematickú filatelistickú výstavu Flóra 24.

FOTO: Obec Báčsky Petrovec

Nasledovala slávnostná akadémia Rady Miestneho spoločenstva Petrovec pod názvom To petrovskvo šíre pole vo veľkej sále SVD. Program bol ladený k 20. výročiu partnerského vzťahu Miestneho spoločenstva Báčsky Petrovec s mestom Martin na Slovensku, 80. výročiu od začiatku vychádzania týždenníka Hlas ľudu, 75. výročiu muzeálnej činnosti vojvodinských Slovákov a založenia múzea, ako aj 40. výročiu akcie rovnania poľných ciest Klubu poľnohospodárov Báčsky Petrovec.

FOTO: Obec Báčsky Petrovec

Na tomto ústrednom programe predseda Rady Miestneho spoločenstva Petrovec Ján Lačok privítal delegáciu z Martina a Nadlaku a odovzdal Ďakovné listiny Mestu Martin, NVU Hlas ľudu, Múzeu vojvodinských Slovákov a Klubu poľnohospodárov. Odzneli aj príhovory predstaviteľov jubilujúcich inštitúcií a tiež Jasny Šprochovej, predseníčky Obce Báčsky Petrovec, Michala Pavúka, veľvyslanca Slovenskej republiky v Srbsku a Mojmíra Vrlíka, honorárneho konzula Srbska v Martine.

Oslavy pokračovali v sobotu 

Navštevníci mohli navštíviť Spolok petrovských žien, stánkový predaj činnosti spolkov a združení v ulici Maršala Tita, predajnú výstvu kvetín a sadeníc. V parku Zuzky Medveďovej bol organizovaný výtvarný tábor v organizácii Združenia petrovských umelcov. V združení drobnochovateľov organizovali predajnú výstavu a burzu drobných zvierat, ako aj predaj králičieho paprikáša.

FOTO: Obec Báčsky Petrovec

Nasledoval kultúrno-umelecký program na Námestí slobody pomenovaný Na petrovskom jarmoku. Vystúpili : FS PU Včielka, speváckej skupiny Perličky YMCA, FS ZŠ Jána Čajaka, KUS Petrovská družina, speváckej a tanečnej skupiny, speváckej skupiny Petrovčanky Spolku petrovských žien a Ymca music. Program slávnoistne otvorila predsedníčka obce Jasna Šprochová.

FOTO: Obec Báčsky Petrovec

Na nádvorí miestneho spoločenstva zvolené komisie hodnotili prinesené vzorky údených klobás a pálenky. Následne boli vyhodnotené aj vzorky na tvári miesta vyrobených a usmažených klobás. predseda Rady Miestneho spoločenstva Ján Lačok udelil uznania najúspešnejším výrobcom.

V nedeľu pokračovali súťaže v streľbe hlinených terčov, ako ja turnaje v šachu, vo futbale, volejbale, stolnom tenise.

Ostavi odgovor

Molimo vas unesite komentar
Unesite vaše ime ovde