Oslavy v Kulpíne – Víkendové lákavé podujatia

Organizačný výbor osláv mal posledné zasadnutie, na ktorom sa presnejšie dohodli, ako budú oslavy prebiehať

Foto: hl.rs

KULPÍN – Organizačný výbor osláv mal posledné zasadnutie, na ktorom sa presnejšie dohodli, ako budú oslavy prebiehať a čo všetko budú obsahovať. Dopovedali si aj viaceré technické záležitosti organizovania podujatí zaradených do harmonogramu osláv.


Zasadnutia sa zúčastnili predstavitelia MS Kulpín, MOMS Kulpín, KUS Zvolen, Spolku kulpínskych žien, PS Fazan Kulpín, ŠK Kulpín, ZŠR Smuđ Kulpín.

Ako informovali predstavitelia KUS Zvolen, v galakoncerte okrem domácich ochotníkov vystúpi aj hosťujúci detský súbor z Begeča. Žiaľ, FS Hrušov zo Slovenska svoju účasť odvolal z objektívnych dôvodov.

Novinkou osláv, čiže obnovenou časťou Svadby voľakedy a dnes bude prehliadka svadobných šiat, ktorú usporiada Spolok kulpínskych žien. Pravdaže, nebude chýbať ani tortiáda a v ponuke bude 13 kulpínskych tort.  Návštevníci si budú môcť pozrieť aj výstavu na stánkoch spolkov žien na tému svadby a perličkou je etnografická výstava párt zo Slovenska, ktorá bude umiestnená vo vnútri Poľovníckeho domu.

Po galakoncerte na ústrednom javisku sa návštevníci budú môcť pobaviť pri hudbe dvoch renomovaných skupín: slovenskej Dúhy z Aradáča a srbského EX-YU Bendu zo Subotice. V tom priestore bude aj tradičná výstava obrazov namaľovaných počas 8. Slovenského výtvarného tábora v Kulpíne, ktorý usporiadali týždeň pred oslavami Kulpína.

Nedeľňajšie sústredenie záujemcov o kotlíkové paprikáše bude v areáli Poľovníckeho domu. Prihlásených je nateraz okolo 50 záujemcov o prípravu poľovníckeho paprikáša.

Na ihrisku FK Kulpín zápas zahrajú mužstvá Tuční – Chudí.

Ostavi odgovor

Molimo vas unesite komentar
Unesite vaše ime ovde