Oslonac na vlastite snage!

Одбојкашице и одбојкаши ОК „Маглић“ крајем месеца почињу припрему за нову сезону

Maglić je mesto koje ima blizu dve i po hiljade stanovnika, a mnogi ga prepoznaju preko odbojkaškog kluba. Naime, OK „Maglić“ u ženskoj i muškoj konkurenciji okuplja veliki broj dece i omladine, odnosno, odbojkašica i odbojkaša. Upravo oni, ime svog mesta pronose mnogo dalje van granica svoje opštine – opštine Bački Petrovac.

Pripreme za predstojeću takmičarsku sezonu, odbojkašice i odbojkaši „Maglića“ će početi krajem ovog meseca. Kompletne pripreme će biti obavljene u Magliću, gde postoje zaista veoma dobri uslovi za njihovo nesmetano sprovođenje.

„Obe naše ekipe, kako ženska, tako i muška takmiče se u Prvoj vojvođanskoj ligi. Tačan datum početka priprema odredićemo nakon sastanka, ali je već sada izvesno da će one početi krajem avgusta. Start prvenstvene sezone, kako za žensku tako i za mušku ekipu, uslediće sredinom oktobra. Pripreme i treninge ćemo obavljati u našoj sportskoj hali, a njihov bazični deo održaćemo na bazenima, pesku kao i na betonskom terenu školskog igrališta. Jednako ćemo raditi, kako sa ženskom tako i sa muškom ekipom, tokom predstojećeg pripremnog dela. Kada je u pitanju igrački kadar, značajnijih promena u njemu u odnosu na proteklu sezonu neće biti. Jedino što će sigurno uslediti je to da ćemo omasoviti seniorske ekipe, sa odbojkašicama pre svega, ali i odbojkašima iz omladinskog pogona. Uostalom, i politika našeg kluba je bazirana na uključivanju u seniorsku ekipu, mladih odbojkašica i odbojkaša“ – ističe Milan Krajnović, trener OK „Maglić“.

O ambicijama ženske i muške ekipe, Krajnović je između ostalog rekao: „Ženska ekipa će nastupiti u dosta jakoj konkurenciji, pa će se njene ambicije svoditi na opstanak u ligi. Kada je u pitanju muška ekipa, mi ćemo nastojati da se plasiramo među prve tri ekipe. Međutim, videćemo kako će se sve odvijati u predstojećoj sezoni i koliko ćemo biti u stanju da ostvarimo naše želje. Pod uslovom, da nam se u toku naredne sezone ukaže šansa da ostvarimo nešto više, mi ćemo tu šansu sigurno iskoristiti. Mnogo je bitno i kakav će biti sastav u ligi u predstojećem takmičenju Prve vojvođanske lige. Nastojaćemo, dakle, da ostvarimo najbolji mogući plasman, a ako se bude moglo doći do prvog mesta, što da ne. Ovo se prvenstveno odnosi na mušku ekipu. Kada je u pitanju ženska ekipa i ona će sigurno učiniti sve da ostvari najbolji mogući plasman. Međutim, nikako ne treba smetnuti sa uma činjenicu da je ova ekipa veoma mlada, tako da će nam cilj biti da izborimo opstanak i eventualno, što bolji plasman. U ženskoj ekipi, akcenat smo stavili na mlađe kategorije, na predpionirke, pionirke i kadetkinje. Ove tri uzrasne kategorije će biti uključene u takmičenje, pa ostaje da vidimo kako će se na kraju plasirati. Prošle godine naše mlađe kategorije su napravile lep uspeh, plasmanom među dvadeset najboljih u Vojvodini. Seniorska ekipa je uspela da izbori plasman u višu ligu, tako da nam je protekla sezona, bila najuspešnija do sada“.

Sa ženskom ekipom će kao trener raditi Dejan Landup, a u predstojećoj sezoni će biti igrač i kapiten muške ekipe. Mušku ekipu će trenirati Milan Krajnović, koji će raditi i sa mlađim kategorijama kluba, između ostalog biće trener u Školi odbojke. Klub iz Maglića, je pre nekoliko godina ostao na trojici – četvorici igrača koji su uz velike napore uspeli da ga omasove, pa trenutno ОK „Maglić“ ima skoro devedest članova u četiri – pet kategorija, u obe konkurencije. Kada su u pitanju mlađe kategorije kod muškaraca, situacija je drugačija, odnosno, nešto lošija jer nema mnogo dece zainteresovane za ovaj sport. Ženska ekipa je zaista postavljena na svoje mesto. Klub iz Maglića ima veoma dobru saradnju sa osnovnom školom u selu, kao i sa sportskom halom. Od lokalne samouprave stižu novčana sredstva iz budžeta, a jedan deo sredstava doniraju i sponzori. Ženska ekipa u proseku je starosti oko devetnaest godina i sa njom treba zaista mnogo raditi. Muška ekipa je sastavljena od igrača iz Maglića, starosne dobi od sedamnaest do trideset pet godina. U Magliću su prepoznali domaćinski odnos i marljiv rad rukovodstva i trenera kluba, pa su se u njega uključili i neki stanovnici ovog mesta, pre svega roditelji odbojkašica i odbojkaša.

Ostavi odgovor

Molimo vas unesite komentar
Unesite vaše ime ovde