Paľo Belička sa pričinil o rozvoj a modernizáciu gymnázia

Pietna spomienka na Paľa Beličku

106
FOTO: Hlas ľudu

Tuzemskú časnosť opustil 21. mája spoluobčan, niekdajší riaditeľ petrovského gymnázia a dlhoročný profesor tejto strednej školy Paľo Belička (1950).


Pietna spomienka na Paľa Beličku sa uskutočnila vo štvrtok (23.05.) v Slávnostnej sieni Gymnázia Jána Kollára so žiackym domovom, kde Paľo Belička strávil takmer celý svoj pracovný vek a odkiaľ roku 2015 odišiel do výslužby.

V programe, na ktorom bola prítomná i najužšia rodina a bývalí kolegovia, priatelia a známi nielen z Petrovca, ale i bližšieho okolia, účinkovali profesori a žiaci tohto gymnázia.

Po minútke ticha základné biografické údaje o nebohom Paľovi Beličkovi predniesla aktuálna riaditeľka Daniela Marková, a potom program, ktorý pripravili profesorky Marta Pavčoková a Annamária Boldocká-Grbićová, pokračoval krásnymi a obsažnými veršami po slovensky a srbsky, poetickou úvahou a hudobnými bodmi v podaní žiackeho orchestra.

Nakoniec boli prečítané aj sústrastné telegramy zaslané na adresu školy z gymnázia v Novom Sade a v Nitre.

V programe účinkovali i profesorky Helena Despićová a Branislava Jankovićová. V žiackom orchestri na hudobných nástrojoch hrali: Zoran Mitić, Andrej Struhár, Martin Červený, Lucia Stajićová a Abigail Marta Eliášová. Hudobné body mal na starosti profesor hudobnej kultúry Juraj Súdi a program technicky zastrešil Pavel Varga.

Pred a po pietnej spomienke sa prítomní zapísali do kondolenčnej knihy.

Pohreb Paľa Beličku sa konal vo štvrtok (23.05.) popoludní na petrovskom cintoríne.

Nech mu je ľahká petrovská zem.

Ostavi odgovor

Molimo vas unesite komentar
Unesite vaše ime ovde