Petrovčanke priželjkuju prvo mesto

Ženski odbojkaški klub "Mladost" iz Bačkog Petrovca, nalazi se u završnoj fazi priprema za novu sezonu

BAČKI PETROVAC – U okviru Prve vojvođanske lige (četvrti rang), odbojkašice Mladosti prvu utakmicu u novoj sezoni odigraće u nedelju. Bačkopetrovčanke će na startu prvenstva ugostiti ekipu „Maks“ iz Šida.

„Ženska ekipa se za novu sezonu pripremala mesec i po dana. Protekle nedelje odigrali smo turnir u Bačkom Petrovcu, što je ujedno, na neki način bila i generalna proba pred start nove sezone. Nismo potpuno zadovoljni izgledom ekipe, tako da ćemo u toku ove nedelje, odnosno pred sam start sezone, nastojati da otklonimo uočene nedostatke tokom pripremnog perioda. Nadamo se da ćemo u tome i uspeti. Prvu utakmicu u predstojećoj sezoni, odigraćemo u nedelju u Bačkom Petrovcu, protiv ekipe „Maks“ iz Šida. Početak ovog prvenstvenog susreta zakazan je za 18 sati. Mi u novu sezonu ulazimo sa najvišim ambicijama, dakle, cilj nam je da osvojimo prvo mesto i plasiramo se u višu ligu. Koliko ćemo u tome uspeti, videćemo na kraju prvenstva – kaže Emil Fejzulahi, predsednik OK Mladost.

O tome kakve je personalne promene ekipa doživela u odnosu na proteklu sezonu, Fejzulahi je rekao:

„Kod nas su se dogodile gotovo dramatične promene. Mali broj devojaka iz prošlogodišnje postave je ostao u ekipi. U prošloj sezoni, naš prvi korektor Anđela Bjelić zbog povrede bila je gotovo stalno van ekipe. Međutim, ona se sada vratila. Na klupi je do sada uglavnom sedela Maša Savić, a ona je sada prvi dizač ekipe. Tokom pauze između dve sezone, napustilo nas je nekoliko devojaka, tako da će u novoj sezoni priliku da zaigraju dobiti naše veoma mlade odbojkašice, Jana Fabok, Timea Šimon, Anja Beljička, Monika Triaška. Sve one će u nastupajućoj sezoni igrati za prvu postavu. Reč je o veoma mladim odbojkašicama, uglavnom srednjoškolkama, a neke od njih su čak i učenice osnovne škole. Sve one će dobiti šansu da se dokažu“.

U nedelju (20. oktobar) sa početkom u 18 sati, Bačkopetrovčanke će ugostiti Šiđanke, pa će gledaoci koji dođu na ovu utakmicu moći da vide, jednu gotovo potpuno novu ekipu Mladosti. Bačkopetrovačku žensku ekipu će u predstojećoj sezoni, sa klupe voditi trener Ondrej Dudaš.

M.Đ.Kremenović

Ostavi odgovor

Molimo vas unesite komentar
Unesite vaše ime ovde