Petrovskí gymnazisti v Letnej škole fotografie a animovaného filmu v Banskej Bystrici

Cieľom Letnej školy bolo podporiť a rozvíjať kreatívny potenciál detí a mládeže Slovákov žijúcich v zahraničí

V dňoch 02. až 07. augusta sa uskutočnila Letná škola fotografie a animovaného filmu v Banskej Bystrici, v organizácii Metodického centra UMB pre Slovákov žijúcich v zahraničí, ktorej sa zúčastnili žiaci Gymnázia „Jána Kollára“ so žiackym domovom v Báčskom Petrovci. 


Odborným garantom bol Mgr. art. Lukáš Matejka, ArtD, ktorý celý program zabezpečil a osobne realizoval spolu so svojim tímom. Letná škola sa konala v koordinácii Ministerstva školstva, výskumu, vývoja a mládeže Slovenskej republiky a za podpory NRSNM v Srbsku.

Letnej školy sa zúčastnili žiaci z Ukrajiny, Rumunska, Írska, Austrálie a Srbska. Zo Srbska sa zúčastnilo celkovo 14 žiakov, z toho ôsmi žiaci boli z petrovského gymázia, dvaja žiaci zo Základnej školy „Mladých pokolení“ z Kovačice, traja žiaci zo Základnej školy „Zdravka Čelara“ z Čeláreva, a jedna žiačka zo Základnej školy „Vuka Karadžića“, z Báčskej Palanky.

Žiakov zo Srbska sprevádzali pedagogičky Elena Lončarová, Miluša Snidová-Mišković a Mária Kukučková-Supeková. Cieľom letnej školy bolo podporiť a rozvíjať kreatívny potenciál detí a mládeže Slovákov žijúcich v zahraničí. Išlo o nadobudnutie nových praktických zručností v oblasti fotografie, animácie, krátkeho filmu a príbuzných kreatívnych segmentov. V programe boli zahrnuté rôzne workshopy týkajúce sa fotografovania a animácie, čo na záver bolo vyhodnotené vedúcimi dielní a najpracovitejší dostali ocenenia. Okrem dielní, boli pripravené aj výlety, návštevi múzeí a výstav, ako i obhliadka mesta Banská Bystrica. Žiaci sa vrátili domov plní pozitívnych dojmov, zážitkov, vedomostí a nových kamarátstiev.

Ostavi odgovor

Molimo vas unesite komentar
Unesite vaše ime ovde