Po dvanásty raz na námestí

Vianočné trhy v Báčskom Petrovci

608
Nálada návštevníkov vo vianočnej uličke

Včera popoludní v Báčskom Petrovci zase boli Vianočné trhy. Po dvanásty raz aj v tomto prostredí usporiadali jednodenné podujatie na Námestí slobody a v Ulici maršala Tita, ktorú sčasti na túto príležitosť pozmenili na pešiu zónu.


Najprv vystúpili najmladší škôlkari

„Nech sú Vianoce rozprávkové. Dary srdečné, šťastie neodbytné, láska nekonečná, zdravie dokonalé, problémy vzdialené a budúcnosť skvelá,“ týmito slovami moderátorka programu Anna Speváková vinšovala návštevníkom trhov. K tomu pridala aj tieto slová: „Maličký anjelik v okne stál a všetkým ľuďom krásne Vianoce prial, aby v novom roku zdravie, šťastie, lásku mali a stále sa na seba usmievali.“

Predsedníčka obce a riaditeľka Hlasu ľudu pri odovzdávaní odmien

Tak ako to bolo zvykom aj na predchádzajúcich Vianočných trhoch v Petrovci, ich slávnostné otvorenie bolo o jednej popoludní a podujatie odštartovali príhovorom predsedníčky Obce Báčsky Petrovec Jasny Šprochovej.

Všetkým účinkujúcim deťom Dedko mráz odovzdal balíky

V pokračovaní nasledoval kultúrno-umelecký program, kde sa tradične zúčastňujú deti, mládež a sólisti z územia celej Báčskopetrovskej obce. Program naštartovali najmladší škôlkari z Predškolskej ustanovizne Včielka, Medveďkovia a Mačičky so svojimi vychovávateľkami. Po nich nasledovali deti z Kultúrno-osvetového spolku Jednota z Hložian a vianočné piesne pre obecenstvo schystali aj deti z Detskej besiedky kulpínskeho evanjelického zboru. Z javiska sa potom zoskupenému svetu na trhoch predstavili aj žiaci zo Základnej školy Jána Amosa Komenského z Kulpína, zo Základnej školy Jána Čajaka z Báčskeho Petrovca a zo Základnej školy Žarka Zrenjanina z Maglića.

Okrem vianočných ozdôb a všelijakého tovaru,
nechýbali ani spolkárky a sladké pochúťky

Harmonogram programu obsiahol aj vystúpenie mladšej a staršej detskej skupiny KUS Petrovská družina a detskej speváckej skupiny Perličky z Petrovca pôsobiacej pri združení YMCA Serbia. Potom javisko patrilo aj dospelým. Túto časť svojim vianočným repertoárom otvorili speváci Komorného zboru Musica viva so svojou dirigentkou Marienou Stankovićovou-Krivákovou. Nechýbali ani malí vinšovníci z Detskej besiedky a pokonfirmačná mládež petrovského cirkevného zboru, ako ani manželský a hudobný pár Iveta a Ladislav Kekezovci a duo Boris Gabríni na gitare a speváčka Andrea Stanivuková. Všetkým deťom po zostúpení z javiska dedko Mráz odovzdal prichystané baličky.

Z vystúpenia detí z Hložian

Vianočnú atmosféru na trhoch dotvárali aj ozdoby veľkých rozmerov, ale aj súťažiace práce detí, ktoré sa zúčastnili súbehu o najkrajšiu vianočnú dekoráciu. Tú Obec B. Petrovec vyhlásila v spolupráci s NVU Hlas ľudu. O výsledkoch a nositeľoch odmien z javiska oznámili predsedníčka Jasna Šprochová a riaditeľka NVU Hlas ľudu Milana Arňašová Radićová.

Po ukončení kultúrnej časti programu nasledoval ohňostroj a do večera sa návštevníci zabávali pri hudbe a speve. Vystupovali sólista Nikola Nikolić Džoni, skupina Lego duo a skupina Christmas Spectacular.

Na Vianočných trhoch v Petrovci bol značný počet stánkov, kde si pri prechádzke návštevníci mohli aj kúpiť všelijaké výrobky a ochutnávať ich dobroty a zohriať sa pri varenom vínku a čaji.

Ostavi odgovor

Molimo vas unesite komentar
Unesite vaše ime ovde