Pobednik Petar Radosavljev iz Kulpina

U Kulpinu je minule subote odigran rapid šahovski turnir

KULPIN – Tradicionalni šahovski turnir u Kulpinu, okupio je dvadesetjednog takmičara, a odigran je po švajcarskom sistemu. Od prijavljenih takmičara, dvojica su bili majstorki kadidati, a ostali su uglavnom bili kategornici.

„Kulpin je bio zaista uzoran domaćin tradicionalnog rapid turnira. Prvo mesto na ovom takmičenju, pripalo je Petru Radosavljevu iz Kulpina, drugi je bio Milan Radosavljev, takođe iz Kulpina, dok je treći bio Juraj Červenak iz Gložana. Na četvrtu poziciju sam se plasirao ja – Pavel Marčok iz Bačkog Petrovca. Pobednik turnira je osvojio sedam i po poena, drugoplasirani takmičar je imao pola poena manje od pobednika, a trećeplasirani i četvrtoplasirani šahisti, su osvojili po šest poena. Plasman trećeplasiranog i četvrtoplasiranog šahiste, određen je po četvrtom kriterijumu, koji da budem iskren, meni i nije najbolje poznat. Organizacija turnira bila je dobra. Turnir je organizovan u sklopu slovačkih predsvečanosti u Kulpinu, i on će se održavati i narednih godina. Takmičenje je bio rejtingovano, a nagrade na njemu su bile isključivo robne“ – kaže Pavel Marčok.

Marčok je najavio i tradicionalni šahovski turnir, koji će u Bačkom Petrovcu, biti održan 11. avgusta.

Arhivska fotografija; Šahovski turnir u Bačkom Petrovcu

„Turnir u Bačkom Petrovcu biće igran u trajanju deset minuta plus pet sekundi bonifikacije po potezu. Reč je takođe, o tradicionalnom rapid turniru, koji nosi naziv „Slovačke narodne svečanosti“. Zaključno sa nedeljom (28. jul), za turnir je prijavljeno četrdesetak šahista. Prijave za ovo takmičenje su u toku, a mogu se obaviti kod mene, ali i kod sudije Zorana Stanimirovića. Ovo takmičenje je i zvanično prvenstvo Vojvodine u rapidu. Reč je o turniru, koji je od značaja za Šahoski savez Vojvodine. Takmičenje će biti održano u sportskoj hali OŠ „Jan Čajak“ u Bačkom Petrovcu. Za sada, ima prijavljeno više od trideset šahista, među njima su i FIDE majstori. Očekujemo dolazak nekoliko internacionalnih majstora, pa čak i velemajstora. Dakle, biće to po svemu sudeći, zaista jak turnir. Novčana nagrada za prvo osvojeno mesto je deset hiljada dinara, a biće dodeljene brojne robne nagrade. Start turnira najvljen je u deset sati, a prijave će biti moguće do devet sati i 30 minuta. Prijave se mogu obaviti kod Zorana Stanimirovića, ali i kod mene“ – izjavio je za portal BAP Vesti, Pavel Marčok.

Ostavi odgovor

Molimo vas unesite komentar
Unesite vaše ime ovde