Podela knjiga ”Pažljivkova pravila u saobraćaju”

Svaki đak prvak dobio je knjigu u kojoj je slikovito opisana važnost pravilnog ponašanja u saobraćaju

179
FOTO: fb stranica Opština Bački Petrovac

Dana 27.03.2024. godine u Slovačkom vojvođanskom pozorištu u Bačkom Petrovcu održana je predstava „Pažljivkova pravila u saobraćaju“ za đake prvake na teritoriji naše opštine. Ova edukativna predstava ima za cilj da se sva deca osamostale u saobraćaju, da budu bezbedna i da steknu dobre navike od najmlađeg uzrasta.

U sklopu kampanje ”Pažljivko” posvećene bezbednosti dece u saobraćaju koju sprovodi Agencija za bezbednost saobraćaja, učenici prvog razreda osnovnih škola opštine Bački Petrovac dobili na poklon knjigu ”Pažljivkova pravila u saobraćaju”, dok su predškolci na istu temu dobili bojanke.

Ispred Saveta za bezbednost saobraćaja opštine Bački Petrovac podelu knjiga i bojanki su realizovali članovi Saveta Nebojša Stojisavljević i Sonja Đuriš.

Cilj ove akcije je da svaki đak prvak dobije knjigu u kojoj je slikovito opisana važnost pravilnog ponašanja u saobraćaju u situacijama u kojima se deca svakodnevno mogu naći, takođe su obuhvaćene sve one najvažnije, životne lekcije, koje deca treba da savladaju kako bi bila bezbednija u saobraćaju.

Đaci su kroz razgovor pokazali da već dosta toga znaju o saobraćaju, odnosno kako se pravilno prelazi ulica, bez obzira ima li semafora i pešačkih prelaza.

 

Ostavi odgovor

Molimo vas unesite komentar
Unesite vaše ime ovde