Podrška porodicama sa decom i mladima sa teškoćama u razvoju i invaliditetom

Centar za socijalni rad opštine Bački Petrovac je u toku jula relizovao akciju kojom je materijalno podržao porodice sa decom i mladima sa smetnjama u razvoju

Centar za socijalni rad opštine Bački Petrovac je u toku jula relizovao akciju kojom je materijalno podržao porodice sa decom i mladima sa smetnjama u razvoju i invaliditetom ili deca i omladina do 26 godina života a koja su ostvarila pravo na uvećani dodatak za pomoć i negu drugog lica.

Pomoć je dodeljena u vidu jednokrane novčane pomoću u iznosu od 12.000 dinara po pojedincu, namenjena je za rehabilitaciju, specijalističke preglede i tretmane dece sa ciljem unapređenja njihovog rasta i razvoja i poboljšanja kvaliteta života. Akcijom je obuhvaćeno 32 dece i omladine porodica, sredstva od 384.000 dinara obezbeđena su iz budžeta opštine Bački Petrovac.

Unazad tri godine Opština Bački Petrovac podržava porodice kroz obezbeđivanje sredstava za ovu namenu.

Saradnja centra za socijalni rad i kupališta u opštini Bački Petrovac

I ove godine na inicijativu centra za socijalni rad opštine Bački Petrovac da se tokom letnje sezone 2024.g. omogući besplatno korišćenje kupališta u opštini Bački Petrovac za porodice sa decom sa smetnjama u razvoju, korisnici prava na uvećani dodatak za negu i pomoć drugog lica, / deca i omladina do 26 godina/ prihvatila su opštinska kupališta.

Kupališta „Oaza“ MB Gložan i PD „Maglić“ Bazeni porodice mogu da koriste tokom letnje sezone. Akcijom je obuhvaćeno 32 porodice, odnosno 57 njihovih članova.

Naše malo njima znači mnogo. Centar za socijalni rad će i dalje svojim inicijativama i predlozima razvijati solidarnost i altruizam u svojoj lokalnoj zajednici.

Ostavi odgovor

Molimo vas unesite komentar
Unesite vaše ime ovde