Pokrajinsko takmičenje u pružanju prve pomoći u Rumi

Ekipa prve pomoći iz Osnovne škole "Žarko Zrenjanin" iz Maglića bila je na 9 mestu

192
FOTO: Crveni krst Bački Petrovac

RUMA – Humanost i solidarnost su osnovne vrednosti u vekovnoj tradiciji organizacije Crvenog krsta, rečeno je na otvaranju Pokrajinskog takmičenja u pružanju prve pomoći u Rumi.


Takođe, rečeno je i to da mlade ekipe volontera Crvenog krsta sa teritorije Autonomne Pokrajine Vojvodine dokazuju da ove dve vrednosti i dalje čine temelj funkcionisanja i rada ove organizacije.

„Pokrajinska Vlada finansira ovakve događaje i pomaže rad Crvenog krsta jer je humanost nešto što svi članovi društva treba da neguju“, rekla je pokrajinska sekretarka Aleksandra Ćirić Bošković.

Iz Crvenog krsta Vojvodine ističu da se na ovakvim takmičenjima volonteri uče da reaguju u kriznim situacijama poput elementarnih nepogoda i ratnih sukoba, ali i da reaguju u situacijama koje se dešavaju svakodnevno kao što su povrede ili saobraćajne nesreće.

FOTO: Crveni krst Bački Petrovac

„Volonteri Crvenog krsta Ruma su zaslužni jer su svojim dosadašnjim radom i rezultatima doprineli da se pokrajinsko takmičenje održi u Rumi, a lokalna samouprava se potrudila da obezbedi najbolje uslove za učesnike da bi im ovo mesto ostalo u lepom sećanju“, rekao je predsednik rumske skupštine Stevan Kovačević.

Na finalnom takmičenju učestvuje po 12 najboljih ekipa podmlatka i omladine koje će se boriti za prvo mesto na takmičenju.

Ipak, organizatori navode da su svi bili pobednici jer svoje slobodno vreme troše da za pomoć, a to dokazuje i ekipa Crvenog križa Federacije Bosne i Hercegovine koja na takmičenju učestvuje revijalno.

FOTO: Crveni krst Bački Petrovac

Ekipa prve pomoći iz Osnovne škole „Žarko Zrenjanin“ iz Maglića je učestvovala na pokrajinskom takmičenju u prvoj pomoći u Rumi, od ukupno 12 ekipa, ekipa prve pomoći snovne škole iz Maglića bila je na 9 mestu.

FOTO: Crveni krst Bački Petrovac

Bravo za sve, dali su sve od sebe.

Ostavi odgovor

Molimo vas unesite komentar
Unesite vaše ime ovde