Poľovnícky spolok Fazan Kulpín aj tohto roku aktívny na oslavách

Poľovníci Kulpína sa každý rok aktívne podieľajú na prípravách a aj uskutočňovaní početných akcií počas koncojúlových osláv Kulpína

Poľovníci Kulpína sa každý rok aktívne podieľajú na prípravách a aj uskutočňovaní početných akcií počas koncojúlových osláv Kulpína.


Aj tohto roku sú organizátormi tradičných podujatí: súťaže vo varení poľovníckeho paprikáša a skupinovej súťaže v streľbe do hlinených terčov.

Záujem o varenie kotlíkového paprikáša je z roka na rok väčší a podľa slov predsedu Poľovníckeho spolku Fazan Branislava Plachtinského tohto roku, ako aj v minulom, majú vyše 50 záujemcov o toto podujatie. Areál Poľovníckeho domu je veľký, ale tento počet účastníkov a k tomu ešte aj hostí je maximálne možný. Okrem toho Kulpínčania tu uhostia aj vzácnu delegáciu z bratskej Riečky, zo Slovenska. Už roky hostia z Riečky prispievajú tým, že nachystajú ich tradičné jedlo: bryndzové halušky na tvári miesta a porcie tejto pochúťky potom zdarma podelia svojim hostiteľom a všetkým záujemcom o túto hornozemskú dobrotu.

Streľba do hlinených terčov sa koná na neďalekej strelnici, ktorá je tiež v rozľahlom komplexe Poľovníckeho domu Kulpín. Zúčastňujú sa jej skupiny poľovníkov z mnohých prostredí.

Na záver týchto podujatí poľovníkov je udeľovanie odmien najúspešnejším kuchárom paprikášov a najlepším strelcom toho dňa, ktoré každý rok zabezpečuje Miestny odbor Matice slovenskej v Kulpíne, a to v tvare sošiek, vecných odmien a ďakovných diplomov.

Veselica pri živej hudbe prispieva k tomu, aby tieto podujatia poľovníkov trvali celý deň.

Ostavi odgovor

Molimo vas unesite komentar
Unesite vaše ime ovde