Pomoć meštanima udaljenih planinskih sela

U saradnji sa lokalnim samoupravama i Crvenim krstom, često realizuju projekte civilno-vojne saradnje u cilju pomoći građanima u udaljenim planinskim selima

42
FOTO: mod.gov.rs

Ministarstvo odbrane saopštilo je da u okviru aktivnosti civilno-vojne saradnje, koje se sprovode u cilju stvaranja uslova za bolji život stanovništva i jačanja saradnje i poverenja na lokalnom nivou, pripadnici Vojske pružaju pomoć građanima, koji žive u teško dostupnim planinskim predelima naše zemlje.

Predstavnici Vojske obišli su dve porodice u udaljenim selima na teritoriji opštine Kuršumlija i tom prilikom im uručili pakete sa osnovnim materijalom.

Slična aktivnost izvedena je tokom zajedničke taktičke vežbe na Pešterskoj visoravni u aprilu ove godine, kada su pripadnici Vojske Srbije isporučili pomoć višečlanoj porodici u selu Ursula kod Sjenice.

Jedinice Vojske Srbije, u saradnji sa lokalnim samoupravama i Crvenim krstom, često realizuju projekte civilno-vojne saradnje u cilju pomoći građanima u udaljenim planinskim selima, koja zbog loše putne infrastrukture otežavaju snabdevanje osnovnom hranom i pristup otežana je i zdravstvena zaštita.

Ostavi odgovor

Molimo vas unesite komentar
Unesite vaše ime ovde