„Poslastičarnica“ osvojila prvo mesto

У Маглићу је одигран турнир у баскету

MAGLIĆ – Na košarkaškom terenu pored maglićkog bazena, proteklog petka i subote, održan je turnir u basketu. Na turniru su učestvovale 24 ekipe, iz Temerina, Bačkog Petrovca i Maglića.


Prošle godine turnir nije održan, ali je kao humanitarno takmičenje organizovan 2021. i 2022. godine. Basketaši su igrali, dva na dva, s obzirom na to, da organizatori turnira nisu bili sigurni da će se odazvati veći broj ekipa, ukoliko se takmičenje održi – tri na tri. Međutim, ispostavilo se da njihova procena nije bila realna. Ipak, sve je proteklo u najboljem redu, a organizatori ovog takmičenja zaslužuju sve pohvale.

Prvo mesto na turniru pripalo je ekipi koja je nosila naziv „Poslastičarnica“. Na drugo mesto plasirala se ekipa, Mesara „Maglić“, a treće mesto osvojio je sastav „Burazersi“. Sve tri ekipe su iz Maglića. Za pobedničku ekipu igrali su, Aleksa Gašparević i Luka Vujinović. Gašparević je na kraju proglašen za MVP igrača turnira. Za drugoplasiranu ekipu nastupila su braća Marko i Luka Serdar, dok su za trećeplasiranu ekipu igrali, Đorđe Petrović i Nikola Vasić. Igračima triju najbolje plasiranih ekipa, kao i najboljem igraču turnira, dodeljeni su pehari. Pored toga, tri najuspešnije ekipe su i novčano nagrađene.

„Održavanje tuirnira podržali su, JKP „Komunalac“ Maglić, PD „Maglić“, Trgovinska radnja „Moj Guliver“ Maglić, i TR „Čepsi“ iz Maglića. Nadamo se, da će ovaj turnir od naredne godine okupiti još veći broj ekipa, a verujem da ćemo na ovo takmičenje uspeti da dovedemo još veći broj sastava iz drugih mesta, ne samo iz Maglića, Bačkog Petrovca i Temerina, kao ove godine. Nastojaćemo da obezbedimo i robne nagrade, kao i novčane nagrade u većim iznosima. Sa organizacijom ovog takmičenja, krenuli smo ovaj put nešto kasnije, ali smo i pored toga veoma zadovoljni kako samim tokom turnira, tako i brojem ekipa koje su na njemu uzele učešće. Zanimljivo je, da je turnir završen negde iza ponoći, ali je i u to vreme bilo gledalaca koji su pratili. Za kraj smo planirali šutiranje „trojki“, ali, kako je turnir završen posle ponoći, od toga smo odustali“, kaže Vukašin Jelačić, jedan od organizatora turnira i sudija ovog takmičenja. Pored Jelačića, u organizaciji turnira učestvovali su Đorđe Petrović i Stefan Srdić.

Ostavi odgovor

Molimo vas unesite komentar
Unesite vaše ime ovde