Pozoruhodný úspech Kysáčanov

Vyhodnotenie republikovej súťaže sa bude konať 20. júna o 20.00 hodine

82
FOTO: RTV

BÁČSKA PALANKA – V posledný májový týždeň v Báčskej Palanke prebiehal 60. Festival ochotníckych divadiel Vojvodiny, na ktorom vystúpilo 10 divadelných súborov. Tri najlepšie predstavenia z Kysáča, Báčskej Palanky a z Kovačice postúpili na Republikovú prehliadku ochotníckych divadiel, ktorá potrvá do soboty.

Kysáčski divadelníci divadelnú sezónu nekončia. Po tom, ako privítali pokrajinskú selektorku na jednej zo svojích repríz začiatkom roka, postúpili na pokrajinskú súťaž, ktorá sa konala v rámci 60. Festivalu ochotníckych divadiel Vojvodiny v Báčskej Palanke, kde sa ovenčili prvou cenou prehliadky. Toto ocenenie ich posunulo do Kuly, kde uplynulú nedeľu zahrali na republikovej súťaži.

I napriek nepriaznivým podmienkam, kolektív dosiahol pozoruhodné úspechy na režisérskom, scénografickom, technickom a herecom poli.

Vyhodnotenie republikovej súťaže sa bude konať 20. júna o 20.00 hodine v Kultúrnom centre Kula. Súbory, ktoré obsadia prvé, alebo druhé miesto v súťaži budú pokračovať v Trebinji, v Bosne a Hercegovine.

Ostavi odgovor

Molimo vas unesite komentar
Unesite vaše ime ovde