Predstavená kniha Strážcovia dedičstva

Domáci a hostia hložianskeho Etno domu s autorom, Ondrejom Miháľom, v diksusii o knihe odcestovali do ďalekej Kanady

Foto: RTV

HLOŽANY – V hložianskom Etno dome predstavili knihu silbašského rodáka Ondreja Miháľa, žijúceho v Kanade,o spolkovom živote tamojších Slovákov. Bola to príležitosť zistiť aj novinky z Asociácie slovenských spolkov žien.


Domáci a hostia hložianskeho Etno domu s autorom, Ondrejom Miháľom, v diksusii o knihe odcestovali do ďalekej Kanady. Publikácia obsahuje portréty ľudí, ktorí stáli na čele slovenských združení a organizácií a zohrali kľúčovú úlohu pri udržovaní a rozvíjaní slovenského jazyka akultúry. Mapovaním ich práce, zhrnuté sú dejiny komunity kanadských Slovákov, ktorá sa adaptovala na kultúru majoritnej spoločnosti, ale udržala si svoju identitu.

Spolková činnosť ľúdí bezpodmienečne združovala a robí to aj dnes. O tom svedčia aj aktivity asociácie slovenských spolkov žien, ktoré v tomto roku, podľa slov jej predsedníčky Viery Miškovicovej, bežia naplno.

Asociáciu tvorí 20 slovenských spolkov žien z Vojvodiny, ktoré sa nevenujú iba zachovaniu kultúrneho dedičstva a prezentácii domácich ženských prác a remesiel, ale za cieľ má aj vzdelávanie a vyvážené postavenie žien v spoločnosti.

Ostavi odgovor

Molimo vas unesite komentar
Unesite vaše ime ovde