Prelepa i nezaboravna 4 dana u Beču

FK Kulpin klub se protekle godine pre svega bavio razvojem dece što dokazuje još jedno prelepo i nezaboravno putovanje

FOTO: www.facebook.com/kulpinfk

KULPIN: FK Kulpin klub se protekle godine pre svega bavio razvojem dece što dokazuje još jedno prelepo i nezaboravno putovanje, na kojem su dečaci zajedno sa sada već bivšim predsednikom Nenadom Zamfirovićem uživali u glavnom gradu Austrije.

Osmesi nisu silazili sa lica, upoznali su ovaj veliki grad, videli i susreli su se sa mnogo različitosti, pomešanih nacija, drugačijom kulturom… Najveći utisak i najveća radost bio je jedan od najvećih i najlepših Luna parkova u svetu „Prater“. Ushićeni, presrećni, puni adrenalina i pozitivnog straha koji su razbijali svojom hrabrošću i trčećim korakom išli na najveće ringišpile koji bude neverovatnu dozu adrenalina.

FOTO: www.facebook.com/kulpinfk

U prethodne 3 godine klub je odvajao značajna sredstva za kampove, inostrane turnire i izlete. Sve ono što su doziveli kroz ta putovanja i druženja bitno je za njihov mentalni i fizički razvoj. Stroga disciplina, socijalizacija, odvajanje od roditelja, ponašanje (vaspitanje) i još bezbroj benefita koje im pruža ovakav vid putovanja je neprocenjivo.

FOTO: www.facebook.com/kulpinfk

Osvojiti ligu i kup dve godine zaredom nije mala stvar i klub to zna da ceni. Međutim, neophodno je uvažavanje lokalne zajednice i pored ovako odličnih sportskih rezultata, što svakako šteti ne samo deci, već i njihovim roditeljima i rukovodstvu kluba. Već duže vreme, čak i javno, postavljaju pitanje po kom kriterijumu sportski klubovi opštine Bački Petrovac dobijaju sredstva za sopstvene aktivnosti. Ako postignuti rezultati ne znače ništa, šta će najviše težiti u raspodeli opštih, odnosno zajedničkih sredstava, koja se takođe prikupljaju od poreskih obveznika Kulpina?

FK Kulpin trenutno radi u teškim i neizvesnim uslovima, pošto je uprava kluba podnela ostavku. Ukoliko se rešenje ne pronađe, klubu preti bankrot, što bi bila velika šteta, jer su se proteklih godina od dece formirali perspektivni budući fudbaleri, a potvrđena je visoka svest i profesionalnost klupskog kadra.

U nadi da će se naći rešenje za klub, omladinska škola fudbala Kulpin podseća da se ozbiljno radi i da su njeni članovi poslednjih godina učestvovali na nekoliko turnira i kampova:

Kamp – Bajina Bašta 6.dana
Kamp – Kopaonik 6.dana
Turnir – Vukovar 2.dana
Turnir – Zlate Moravce 4.dana
Kamp – Vrnjačka Banja 6.dana
Kamp – Beč 4.dana

Ostavi odgovor

Molimo vas unesite komentar
Unesite vaše ime ovde