Prezentácia kníh slovenských dolnozemských autoriek

V rámci druhého dňa Slovenských národných slávností bola usporiadaná Prezentácia kníh slovenských dolnozemských autoriek

Foto: hl.rs

BÁČSKY PETROVEC – Asociácia slovenských spolkov žien aj v tomto roku, v rámci druhého dňa Slovenských národných slávností usporiadala Prezentáciu kníh slovenských dolnozemských autoriek. Podujatie sa uskutočnilo v Slávnostnej sieni Gymnázia Jána Kollára v Báčskom Petrovci.


Prítomných uvítali riaditeľka petrovského gymnázia Daniela Marková a predsedníčka Asociácie slovenských spolkov žien Viera Miškovicová a slova sa ujal aj veľvyslanec Slovenskej republiky v Srbsku, Michal Pavúk.

Prezentované boli knihy, ktorých autorkami sú: Marína Šimáková-Speváková (Podoby (neo)avantgardy v tvorbe slovenských vojvodinských autorov), Anna Urbanová (Moja rovina), Zdenka Valentová-Belićová (Kráčanie po vode), Katarína Pucovská (Veľkí ľudia malého Kulpína), Milina Sklabinská (Slovenská hudba vo Vojvodine 2022, zborník prác), Mária Štefanková (Modrotlač v Nadlaku) a Anna Majerová (Vodičkové zrkadlo stále s nami).

Texty o prezentovaných knihách čítali: Mária Gašparovská, Annamária Boldocká-Grbićová, Viera Dorčová-Babiaková a Danica Vŕbová; úryvky z kníh interpretovali: Alexandra Muchová, Alena Pešková, Miriam Murtinová a Elenka Lončarová.

V hudobnej časti programu vystúpili členovia Komorného zboru Musica viva a Ženská spevácka skupina Kovačičanky pod vedením Martina Torňoša.

Ostavi odgovor

Molimo vas unesite komentar
Unesite vaše ime ovde