Prezentácia knihy Kataríny Pucovskej Cez prizmu petrovského gymnázia

Vo štvrtok (03.10.) v slávnostnej sieni gymnázia v Báčskom Petrovci

BÁČSKY PETROVEC – Vo štvrtok (03.10.) v slávnostnej sieni gymnázia v Petrovci o 18. hodine sa uskutoční prezentácia knihy Kataríny Pucovskej, Cez prizmu petrovského gymnázia.


V knihe sú dokumentaristicky a beletrizovane spracované biografie osobností z prvých desaťročí pôsobenia dnes už 105-ročného slovenského gymnázia v Báčskom Petrovci. Z odchovancov petrovského gymnázia mnohí sa uplatnili ako špičkoví odborníci – o nich je táto kniha, tiež o prvých maturantoch, prvých profesoroch a riaditeľoch, ako aj o tých, čo sa akokoľvek pričinili o rast tejto našej vzdelávacej ustanovizne. Keďže tých osobností petrovského gymnázia, ktoré píšeme s veľkým „Č“ – Človek – máme, na všeobecnú radosť skutočne dosť, do knihy sú zaradení iba tí, ktorí medzi prvými trasovali gymnaziálnu cestu a o ktorých sa autorke podarilo zhromaždiť údaje. Dôkladnejšie, alebo letmo je popísaná stovka príbehov. Niektoré sú nadchýnajúce, iné srdcervúce.

Učinkujúci na podujatí budú: Katarína Pucovská, Daniela Marková, Annamária Boldocká Grbićová, Vladimír Valentík, Marta Pavčoková, Miluša Snidová Miškovićová, Zoran Mitić, Lenka Hodoličová, Ondrej Maglovský, Andrej Struhár a Stepan Trigub.

Ostavi odgovor

Molimo vas unesite komentar
Unesite vaše ime ovde