Prezentácia knihy Morena v Kysáči

V sobotu 24. augusta bolo pietne spomienkové podujatie venované rodine Mičátkovej

Foto: hl.rs

KYSÁČ – V sobotu 24. augusta bolo pietne spomienkové podujatie venované rodine Mičátkovej – uskutočnila sa prezentácia knihy editorky Daniely Marčokovej a Slávnostné odhalenie pamätnej tabule rodine Mičátkovej na kysáčskom cintoríne.


Podujatie Rodina Mičátková v Kysáči, prebiehalo v troch častiach v Slovenskom národnom dome. V prvej časti najprv odzneli krátke životopisy príslušníkov tejto rodiny, v druhej časti bola predstavená Zbierka pohrebných básní Jána Mičátka z roku 1862 a tretia časť sa uskutočnila na cintoríne, kde bola odhalená pamätná tabuľa pri hrobke, v ktorej sú pochované sestry Mičátkové.

Na úvod prítomných v miestnostiach SND pozdravil úradujúci predseda MOMS Kysáč Ján Slávik, potom sa slova ujal predseda Matice slovenskej v Srbsku Branislav Kulík. V druhej časti prítomných pozdravil a príležitostne sa zmienil o knihe biskup Jaroslav Javorník. Potom bolo slovo odovzdané editorke Dr. Daniele Marčokovej, ktorá sa najprv poďakovala celému tímu, bez ktorého by sa nepodarilo publikovať túto knihu, ako aj všetkým, ktorí dopomohli k vydaniu knihy.

Sviatočné odhalenie pamätnej tabule Mičátkovcom na kysáčskom cintoríne spestril aj spevokol SEAVC v Kysáči. Tabuľu odhalila Eleonóra Junodová, vnučka Ľudovíta Mičátka, ktorá sa na záver za všetko poďakovala. Prezentáciu knihy moderovali Anna Asodiová a Andrea Miháľová, ktoré zároveň prečítali životopis a predniesli básne.

Ostavi odgovor

Molimo vas unesite komentar
Unesite vaše ime ovde