Prijatie u predsedníčky obce

Predsedníčka obce, v priestoroch lokálnej samosprávy, prijala Simonu Sýkorovú a Lenku Hodoličovu z Báčskeho Petrovca

BÁČSKY PETROVEC – Predsedníčka obce Viera Krstovská prijala v priestoroch lokálnej samosprávy Simonu Sýkorovú a Lenku Hodoličovu z Báčskeho Petrovca, ktoré účinkovali v súťažnej prehliadke v speve slovenských ľudových piesní Cez Nadlak je…, ktorá sa tradične koná Rumunsku.

Menované, na tomto festivale získali špeciálne ceny, a to Cenu poslanca DZSČR – Simona Sýkorová a Cenu zvoleného primátora mesta Nadlak Mirceu Onea – Lenka Hodoličová.

Predsedníčka obce nositeľkám cien vyjadrila vďaku za peknú prezentáciu obce Báčsky Petrovec, zagratulovala im k úspechu a popriala im veľa pekných výstupov v budúcnosti.
Na 24. ročníku festivalu účinkovalo spolu 31 spevákov zo Srbska a z Rumunska. V kategórii 6 – 12 rokov súťažilo 14 spevákov, v kategórii 13 – 18 rokov súťažilo 12 spevákov a v kategórii nad 18 rokov iba 5 spevákov.

Zo Srbska súťažilo 17 spevákov: z Petrovca, Kulpína, Kysáča, Kovačice, Padiny, Bieleho Blata, Lugu, Starej Pazovy a Selenče.


BAČKI PETROVAC – Predsednica opštine Viera Krstovski je u prostorijama lokalne samouprave primila Simonu Sikorovu i Lenku Hodoličovu iz Bačkog Petrovca, koje su učestvovale na takmičarskoj smotri solista slovačkih narodnih pesama „Cez Nadlak je…“, koja se već tradicionalno održava u Rumuniji.

Simona i Lenka su na ovom festivalu osvojile specijalne nagrade i to Nagradu poslanika DZSČR, koja je pripala Simoni Sikorovoj i Nagradu izabranog gradonačelnika Nadlaka Mirceu Onea, koja je pripala Lenki Hodoličovoj.

Predsednica opštine se učesnicama zahvalila za lepo predstavljanje opštine Bački Petrovac, čestitala im je na postignutom uspehu i poželela im još mnogo lepih nastupa u budućnosti.

Na 24. smotri festivala, ukupno je učestvovao 31 solista iz Srbije a Rumunije. U kategoriji od 6 do 12 godina takmičilo se 14 pevača, v kategoriji od 13 do 18 godina 12 pevača a u kategoriji iznad 18 godina samo 5 pevača. Iz Srbije je bilo 17 izvođača i to iz Petrovca, Kulpina, Kisača, Kovačice, Padine, Belog Blata, Luga, Stare Pazove i Selenče.

Ostavi odgovor

Molimo vas unesite komentar
Unesite vaše ime ovde