Prijem kod predsednice i obilazak najstarijih sugrađana Bačkog Petrovca

Opština Bački Petrovac

476
Foto: Opština Bački Petrovac

BAČKI PETROVAC – U ponedeljak 30. oktobra 2023. godine priređen je prijem za učesnicu serijala „Kuhinja moga kraja, zahvaljujući kojem je široj javnosti predstavljeno kulturno-istorijsko nasleđe i znamenitosti naše opštine.


Predsednica Opštine Bački Petrovac Jasna Šproh zajedno sa direktorom Turističke organizacije opštine Nebojšom Marušićem ugostila je Mariju Drijenjovski koja je učestvovala u pomenutom serijalu sa kojom su razgovarali o njenom učešću u snimanju, o iskustvima, novim prijateljstvima, utiscima i uspomenama koje je ponela sa sobom i zahvalili joj na tome sto je Bački Petrovac predstavila u duhu tradicije.

Oktobar mesec je mesec posvećen starim licima. Tim povodom, istog dana predsednica opštine Jasna Šproh i direktor Doma zdravlja u Bačkom Petrovcu dr Jan Šuljan, posetili su najstariju sugrađanku Bačkog Petrovca, devedeset šestogodišnju Mariju Drienjovsku. U znak poštovanja predsednica je uručila skroman poklon i poželela joj prvenstveno dobro zdravlje.

Takođe predsednica opštine sa direktorom doma zdravlja obišli su i najstariji bračni par u Bačkom Petrovcu Anu i Pavela Palenkaš i tim povodom razgovarali su o njihovom svakodnevnom životu, njihovim životnim pričama i složnom braku koji traje već sedamdeset godina.

Diania z tej krajšej stránky

V pondelok 30. októbra 2023 usporiadané bolo prijatie účastníčky seriálu Kuchyňa môjho kraja, ďakujúc ktorému širšej verejnosti bolo predstavené kultúrno-historické a pamiatkové dedičstvo našej obce. Predsedníčka Obce Báčsky Petrovec Jasna Šprochová spolu s riaditeľom Turistickej organizácie obce Nebojšom Marušićom uvítala Máriu Drieňovskú, ktorá sa zúčastnila uvedeného seriálu a s ktorou si pohovorili o jej účasti v natáčaní, o skúsenostiach, nových priateľstvách, dojmoch, ktoré si odniesla so sebou a poďakovali sa jej za pekné prezentovanie Báčskeho Petrovca.

Október je mesiac venovaný starým osobám. Pri tej príležitosti predsedníčka obce Jasna Šprochová a riaditeľ domu zdravia v Báčskom Petrovci Dr. Ján Šuľan navštívili najstaršiu občianku Báčskeho Petrovca, deväťdesiatšesť ročnú Máriu Drieňovskú. Ako prejav úcty predsedníčka jej odovzdala skromný dar a zaželala predovšetkým dobré zdravie.

Tiež predsedníčka obce s riaditeľom domu zdravia boli na návšteve najstaršieho manželského páru v Báčskom Petrovci. Sú to manželia Anna a Pavel Pálenkášovci, s ktorými sa porozprávali o ich každodennom živote, sprítomnili ich spoločnú životnú púť a svorné manželstvo, ktoré trvá už sedemdesiat rokov.

Ostavi odgovor

Molimo vas unesite komentar
Unesite vaše ime ovde