Prijímanie prvákov do ZŠ „Ľudovíta Štúra“ v Kysáči

V kysáčskej škole sa 2. septembra otvorili brány a začal sa nový školský rok

KYSÁČ – V kysáčskej škole sa 2. septembra otvorili brány dokorán, začal sa nový školský rok. Ako uvádza Hlas ľudu, po druhom zvone, ktoré ohlásilo, že sa hodina začína, odznela hymna Bože pravde, pokým v slávnostnej sieni bolo prijímanie prvákov.


V tomto školskom roku sú dve triedy prvákov, a to jedna trieda s vyučovacím slovenským jazykom – 16 žiakov a jedna trieda s vyučovacím srbským jazykom – 17 žiakov. Na úvod žiakov, ale aj rodičov privítal riaditeľ školy Miloš Krstovski, ktorý ozrejmil, čo všetko čaká prváčikov, s čím sa budú stretávať a čo všetko sa v škole naučia.

Prečítané boli mená každého žiaka, takže každý žiak prišiel k svojej pani učiteľke, zoznámil sa a zastal si vedľa nej. V novom školskom roku nových žiakov budú učiť pani učiteľky Anna Privizerová a Svetlana Vučinićová.

Všetci prváčikovia dostali učebnice zdarma, ktoré im zabezpečilo mesto Nový Sad. Prekvapenie pre prváčikov bol aj uvítací balíček z Univerexportu a balíček z podniku Bambi. Školské tašky a učebné pomôcky pre žiakov zabezpečila Matica slovenská v Srbsku. Ako sa dozvedáme od riaditeľa Miloša Krstovského, v tomto školskom roku kysáčska škola má 330 žiakov, ktorí sú rozdelení do 18 tried, a to 9 tried s vyučovacím slovenským jazykom a 9 tried s vyučovacím srbským jazykom, všetky predmety sú odborne kryté. Všetci žiaci navštevujú hodiny v predpoludňajšej zmene.

Nových žiakov si pani učiteľky prevzali a odišli do svojich tried, kde im boli rozdelené darčeky a zoznámili sa nielen so žiakmi, ale aj rodičmi. Budú sa učiť poznávať prvé písmenká, prvé číslice, a preto sú tu šikovné pani učiteľky, ktoré naučia, vysvetlia, ba aj pomôžu.

Ostavi odgovor

Molimo vas unesite komentar
Unesite vaše ime ovde