Príprava petrovského kroja na vystúpenie

Jedným z hlavných cieľov bolo vytvorenie brožúry, ktorá slúži ako manuál na prípravu petrovského kroja na rôzne vystúpenia

BÁČSKY PETROVEC – Projekt „Krojom proti zabudnutiu“ Kus Petrovská Družina sa ukázal ako významná iniciatíva, ktorej cieľom bolo zachovať kultúrne dedičstvo Slovákov žijúcich v zahraničí.


Tento projekt získal podporu od Úradu pre Slovákov žijúcich v zahraničí v minulom roku. Jedným z hlavných cieľov bolo vytvorenie brožúry, ktorá slúži ako manuál na prípravu petrovského kroja na rôzne vystúpenia. Na tomto projekte pracovali nielen členovia spolku Kus Petrovská Družina, ale aj viacerí odborníci, ktorí svojimi skúsenosťami a znalosťami prispeli k jeho úspešnému dokončeniu. Spolupráca medzi spolkom a odborníkmi zabezpečila, že manuál je detailný a obsahuje všetky potrebné informácie, aby kroj bol pripravený podľa tradícií a v súlade s autentickými zvyklosťami.

Bol vydaný koncom roka 2023 a odvtedy slúži ako cenný zdroj pre všetkých, ktorí sa zaujímajú o petrovský kroj a jeho prezentáciu na verejných vystúpeniach. Týmto spôsobom projekt prispieva k uchovávaniu a oživovaniu kultúrnej identity Slovákov a ponúka možnosť lepšieho porozumenia a rešpektovania tradície aj v modernom svete.

Ostavi odgovor

Molimo vas unesite komentar
Unesite vaše ime ovde