Pripravte sa na búrky

Očakáva sa krupobitie

V dôsledku destabilizácie vzduchovej hmoty sa v Srbsku od dnešného dňa očakávajú krátkodobé prehánky s hrmením a na juhozápade krajiny je lokálne možný výskyt krúp a krúp, oznámil Republikový hydrometeorologický ústav (RHMZ).


Dúchať bude mierny a silný severozápadný vietor. Najvyššia teplota dnes od bude 33 stupňov na severozápade do 37 stupňov na juhu a východe Srbska.

Vzhľadom na očakávanú biometeorologickú situáciu, odporúča sa osobitná opatrnosť osobám s dýchacími a srdcovými problémami. Reumatické bolesti, ospalosť a bolesť hlavy sú možné meteoropatické reakcie. Preto sa odporúča vhodné oblečenie, ako aj zvýšená koncentrácia všetkých účastníkov cestnej premávky.

V noci z piatka na sobotu, 02. a 03. augusta, prehánky budú lokálne výraznejšie, najskôr na západe a severe Srbska, zatiaľ čo v sobotu (03.08.) sa v priebehu dopoludnia vyskytnú prehánky s oblačnosťou. Vývoj sa bude čoraz viac uberať smerom na juh a východ, takže na juhozápade, juhu, sa očakáva lokálny výskyt krupobitia so zrážkami a stabilizáciou počasia na severozápade krajiny. Nedeľa (04.08.) bude prevažne slnečná a mierne teplá, oznámilo RHMZ.

Ostavi odgovor

Molimo vas unesite komentar
Unesite vaše ime ovde