Produžen pritvor učeniku koji je napao profesora

Advokat Luka Labus, zastupnik maloletnog napadača o novim detaljima slučaja

70
Ilustracija Foto: Pixabay / Erika Wittlieb

Bivšem učeniku Tehničke škole „9. maj“ u Bačkoj Palanci koji se sumnjiči da je pretukao profesora Slobodana Zorića, nanevši mu teške telesne povrede produžen je pritvor za još 30 dana, saznaje Kurir.


Napad se, da podsetimo, dogodio počekom maja ove godine nakon što je Zorić, kako se sumnja, odbio da dozvoli nekadašnjem đaku da s razredom u koji je išao prisustvuje njegovom času.

– Maloletniku je produžen pritvor za mesec dana, ali je jedan pritvorski razlog otpao, tako da više ne stoji osnov da bi maloletnik uticao na svedoke boravkom na slobodi, već je pritvor produžen zbog mogućnosti ponavljanja dela i jer je delo izazvalo uznemirenje javnosti, a zaprećena kazna je preko 10 godina zatvora – navodi advokat Luka Labus, zastupnik maloloetnog napadača.

Prema njegovim rečima, tokom postupka saznale su se neke činjenice koje idu u korist maloletniku i dokazana je tvrdnja odbrane, bez namere da se opravda postupak maloletnika.

Prema nezvaničnim saznanjima Kurira, provera se da li su postojali raniji incidenti između ovog profesora i bivšeg učenika. Škola je nakon incidenta izdala i saoštenje u kome se navodi da je profesor napadnut nakon što je zamoljen da napusti učionicu.

– U poslepodnevnoj smeni, na prvi čas kod nastavnika praktične nastave Slobodana Zorića, sa učenicima iz odeljenja ušao je i bivši učenik. Počeo je da provocira nastavnika. Zorić ga je zamolio da napusti učionicu jer nije više učenik naše škole, a on ga je po izlasku fizički napao – navodi se, između ostalog, u saopštenju škole, koje je potpisala direktorka Snežana Ivelja.

Ostavi odgovor

Molimo vas unesite komentar
Unesite vaše ime ovde