Prosvetari najavili obustavu rada i proteste po svim gradovima

Ukoliko plata ne bude u visini prosečne zarade

Na konferenciji za medije, ispred Vlade Srbije, koja je održana u ponedeljak (02.09.), predstavnici četiri reprezentativna sindikata ponovili su da su razočarani što država nije ispunila potpisano u protokolu 2023. godine, a to je da početna plata nastavnika bude jednaka prosečnoj zaradi u Republici Srbiji.


Dobivši samo obećanje, da će im biti dato više od iznosa namenjenog za sve na budžetu, ali od naredne godine, dali su rok od 14 dana da se revidira odluka, a ukoliko se to ne dogodi, obustaviće rad 16. septembra i održati proteste po svim gradovima.

Kako bi podelili muku koju imaju zaposleni u školama, a koja, kažu, nije vidljiva od glasne kampanje koja se vodi protiv njih, budući da važe za one koji rade malo i kratko, te uživaju u dugim raspustima, uputili su pismo javnosti i roditeljima.

„Škole u Srbiji postale su teskobna mesta, kako za nas koji u njima radimo, tako i za vašu decu koja u njih idu. Kao po pravilu, napuštaju nas najsavesniji i najodgovorniji, a mi koji ostajemo u školi, sve više uviđamo da smo entuzijasti koji se bore sa vetrenjačama“, navode u pismu.

Ostavi odgovor

Molimo vas unesite komentar
Unesite vaše ime ovde