Radanov: Titula prvaka nam je glavni cilj

Odbojkaši „Kulpina“ počeli pripreme za novu sezonu u Drugoj ligi „Sever“

KULPIN – Minulog ponedeljka, odbojkaši „Kulpina“, održali su prvi trening. Na taj način počele su pripreme ekipe, koja u novu sezonu ulazi sa neskrivenim ambicijama, da osvoji prvo mesto i plasira se u Prvu ligu Srbije.


Kompletne pripreme biće sprovedene u Kulpinu, a treninzi će se održavati tri puta nedeljno.

„Pripreme za predstojeću sezonu, OK „Kulpin“, počele su 12. avgusta. Ekipa trenira i radi, u fiskulturnoj sali osnovne škole u Kulpinu. Odbojkaši rade pod budnim okom trenera Borisa Relote. Boris će i u narednoj sezoni, kao i prethodnim, biti trener – igrač, naše ekipe. Reč je o osobi, koja je završila DIF, i magistrirala na odbojci. On je već dvanaest godina u našem klubu trener – igrač. Tokom prva dva održana treninga, na okupu je bilo od deset do četrnaest igrača. Jedan broj odbojkaša, trenutno se nalazi na godišnjem odmoru, tako da u ovom trenutku izostaju sa priprema. Klub trenutno ima dvadeset šest registrovanih igrača, od kojih je polovina iz Kulpina, a druga polovina je iz drugih mesta. To je podatak koji se odnosi na prvu ekipu. Međutim, naš klub u svom sastavu ima i kadete i pionire, kao i žensku ekipu seniorsku, kadetsku pionirsku, kao i školu odbojke. Dakle, sve u svemu, klub okuplja nešto više od dvesta odbojkaša i odbojkašica. Pripreme će biti ovde kod nas u Kulpinu, i održavaće se ponedeljkom, sredom i petkom. Dvadeset petog avgusta ćemo odigrati prvu kup, ujedno i pripremnu, utakmicu za novu sezonu. Nastojaćemo da u ovom takmičenju stignemo što dalje, ali bez prevelikih ambicija. Mi smo protekle godine osvojili Kup Vojvodine, i našli se među osam ekipa u Srbiji. Igrali smo u kupu, sa „Crvenom zvezdom“ u Beogradu. Ove sezone, nemamo visoke ambicije u ovom takmičenju, već ćemo akcenat staviti na takmičenje u prvenstvu. Cilj nam je da osvojimo prvo mesto i pređemo u višu ligu. U protekloj prvenstvenoj sezoni bili smo drugi, a titula prvaka nam je izmakla za jedan bod. U prvom kolu kupa, sastaćemo se sa ekipom „Vršca“ u Vršcu. Na tu utakmicu planiramo da pošaljemo kombinovani sastav, jer kako sam već rekao, u ovom takmičenju nemamo visoke ambicije. Utakmica sa Vrščanima biće odigrana 25. avgusta“, kaže Todor Radanov, predsednik OK „Kulpin“.

Odbojkaši „Kulpina“ će u nastupajućoj sezoni fokus staviti na prvenstvo, koje bi trebalo da počne drugog vikenda oktobra meseca

„Druga liga „Sever“, u ovoj sezoni će u svom sastavu imati dvanaest ekipa. Protekle sezone ona se sastojala od jedanaest ekipa, jer je došlo do odustajanja jednog od sastava. Predstoji nam dakle, odigravanje dvadest dve prvenstvene utakmice i velika borba za osvajanje titule prvaka. Mi smo ranije bili članovi Prve lige, međutim, kada je došlo do njene reorganizacije pre dve godine, i kada je od dve prve lige stvorena jedna, mi smo kao petoplasirana ekipa u Prvoj B ligi, po teritorijalnom principu, raspoređeni u Drugu ligu. Protekle sezone smo bili blizu povratka u Prvu ligu. Međutim, sticajem različitih okolnosti, ipak nismo postali njeni članovi“, napominje predsednik OK „Kulpin“.

U novo prvenstvo, odbojakši „Kulpina“ će ući sa gotovo istom ekipom iz protekle sezone

„Našu ekipu je tokom pauze između dve sezone napustio samo jedan odbojkaš, tačnije tehničar, koji je postao član odbojkaške ekipe iz Herceg Novog. U naše redove stigli su Miljan Kovač iz Ljubinja, koji inače studira u Novom Sadu, Nemanja Milutinović iz Novog Sada i Andrija Marković iz Leskovca. U Kulpinu imamo dobre uslove za rad, jedini smo korisnici fiskulturne sale, tako da problema vezanih za termine oko njenog korišćenja nemamo. Ponavljam, u kupu ćemo nastojati da stignemo što dalje, ali posebnih ambicija u ovom takmičenju nemamo, za razliku od protekle sezone. Prvi deo sledeće sezone, završava se oko 20. decembra, a nastavak sledi nakon jednomesečne pauze. Završetak prvenstva je u drugoj polovini aprila meseca. Pored nas, koliko mi je poznato, ambicije za osvajanje titule prvaka imaju ekipe iz Bača i Futoga. Futožani su, prema informacijama koje imam, značajno promenili ekipu u odnosu na proteklu sezonu, koju su završili u donjem delu tabele. Naša ekipa je u proteklim sezonama, a tako će biti i u narednoj, imala sponzore, koji su joj omogućili da se uspešno takmiči i organizuje kompletnu logistiku. Igrači koji nisu iz Kulpina, a igraju za našu ekipu, na treninge i utakmice dolaze kombijem i vraćaju se nazad istim prevozom, tako da mi kao klub na taj način, snosimo troškove njihovog putovanja. Klub na takav način već godinama funkcioniše. Njegovi igrači su čisti amateri, niko za treniranje i igranje ne dobija ni jedan jedini dinar“, zaključio je Todor Radanov, predsednik OK „Kulpin“.

Ostavi odgovor

Molimo vas unesite komentar
Unesite vaše ime ovde