“Rakija – neotkriven biser Balkana”

Food Vision by Open Balkan u periodu od 22.-24. novembra 2024. godine, u halama Beogradskog sajma

63
FOTO: Canva

Uoči manifestacije Wine Vision i Food Vision by Open Balkan, održan je masterklas “Rakija – neotkriveni biser Balkana.” Dr Ivan Urošević publiku je upoznao sa specifičnostima srpske rakije, upraviranjem različitih ukusa poput kajsijevače, viljamovke, dunjevače i šljivovice sa slanim zalogajima – piše „Poljoprivrednik“.


„Rakija je osveženje u kategoriji alkoholnih pića. Probudili smo kod ljudi interesovanje za rakiju i naveli ih na nov način percepcije ovog pića, iz hedonističkog ugla, kroz kombinovanje sa hranom. Velika posećenost ovog masterklasa ukazuje na to da ima dosta prostora da se ova tema širi i razgrađuje“, naveo je dr Urošević, docent na Poljoprivrednom fakultetu u Bijeljini, međunarodni ocenjivač jakih alkoholnih pića i potpresednik UO Saveza proizvođača rakije Srbije.

Wine Vision by Open Balkan je za kratko vreme postao jedan od najuticajnijih vinskih samova u Evropi, dok je Weekend Food festival u Rovinju prestižan gastronomski događaj koji privlači poznate kuvare, somelijere, stručnjake i profesionalce iz industrije hrane iz cele regije.

Posetioci mogu da uživaju u kulinarskim demonstracijama, edukativnim radionicama i kursevima koje vode vrhunski stručnjaci. Cilj ovog festivala jeste promocija gastronomije, razmena znanja i iskustva i podsticanje inovacija u kulinarstvu.

Tomaž Kavčić, šef i kreativni direktor manifestacije Food Vision by Open Balkan pozvao je na ovogodišnji sajam, koji će se održati u halama Beogradskog sajma, u periodu od 22.-24. Novembra 2024. godine.

Ostavi odgovor

Molimo vas unesite komentar
Unesite vaše ime ovde