Rastislav Vrška – Žiak generácie ZŠ Jozefa Marčoka Dragutina

Blahoželáme a prajeme Rastislavovi ešte mnoho úspechov v budúcom školení!

308

Hložany: Rastislav Vrška, žiak ôsmej triedy, sa tal žiakom generácie Základnej školy Jozefa Marčoka Dragutina v Hložanoch v školskom roku 2023/2024.


Rastislav si v základnej škole najviac obľúbil chémiu a matematiku, výborné výsledky na súťažiach zo slovenského a srbského jazyka však svedčia o tom, že má aj vysokú úroveň znalosti jazykov.

Na súťažiach sa zúčastňuje pravidelne každý rok a má mnoho závidných výsledkov na republikovej úrovni. Na republikovej súťaži zo zemepisu v 7. ročníku získal 2. miesto, na republikovej súťaži zo slovenského jazyka a literatúry v 7. ročníku obsadil 4. miesto a na republikovej súťaži zo srbského jazyka ako nematerinského v 7. ročníku získal 1. miesto.

V ôsmom ročníku na republikovej súťaži zo zemepisu a na republikovej súťaži zo slovenského jazyka a literatúry obsadil zaslúžené 1. miesto. Republiková súťaž zo srbského jazyka ako nematerinského mu priniesla 3. miesto. Na obvodových súťažiach samým tým, že postúpil na republikové, bol prvý okrem na obvodovej súťaži zo slovenského jazyka v 8. ročníku, kde bol tretí a na obvodovej súťaži zo srbského jazyka ako nematerinského, kde bol druhý v siedmom ročníku.

V škole ho najviac zaujali chémia a matematika a doma ho zväčša bavia počítačové hry a vesmír, preto si plánuje kúpiť ďalekohľad, aby mohol pozorovať kozmické telesá.

„Ako strednú školu som si zvolil Gymnázium Jána Kollára v Báčskom Petrovci a ďalej najpravdepodobnejšie pôjdem študovať do zahraničia. Rozhodol som sa pre astrofyziku, lebo je to, akoby kombinácia fyziky, astronómie a chémie.“ – hovorí Rastislav.

Ostavi odgovor

Molimo vas unesite komentar
Unesite vaše ime ovde