Ratković: Za sada sve po planu

Fudbaleri "Budućnosti" iz Gložana, u prva tri prvenstvena kola ostvarili tri pobede

GLOŽAN – Jedan od glavnih favorita za osvajanje titule prvaka u PFL Sombor, ekipa gložanske „Budućnosti“, ostvarila je maksimalan učinak na startu sezone. Naime, puleni Zorana Ratkovića, u tri odigrane utakmice, zabeležili su isto toliko pobeda i sa devet osvojenih bodova, dele prvo i drugo mesto na tabeli, sa ekipom „Budućnosti“ iz Mladednova.


U prvom kolu ekipa iz Gložana savladala je, kao domaćin, ekipu „Slavije“ iz Pivnica sa 4:0, da bi u drugoj prvenstvenoj rundi na gostovanju u Čelarevu, ekipa iz Gložana ostvarila pobedu od 3:1. Fudbaleri „Budućnosti“ su kao domaćini, u okviru trećeg kola, naneli visok poraz ekipi somborskog „Radničkog“. Konačan rezultat utakmice 4:1, dovoljno govori o odnosu snaga na terenu u ovoj utakmici.

„Gosti iz Sombora su došli u vođstvo u osamnaestom minutu sa 1:0. U Gložan su stigli sa nemerom da se brane i samo ih je to interesovalo. Somborci su napravili jednu kontru, mi smo malo pogrešili i Aleksandar Zorica je postigao evro – gol, za vođstvo gostiju od 1:0. To je bilo sve što je naš protivnik uradio u ovoj utakmici. Mi smo zatim, veoma dobro odigrali ovaj susret i bez većih problema, preokrenuli rezultat u našu korist, i na kraju stigli do ubedljive pobede. Da budem realan, ovakav start ekipe u ovogodišnjoj prvenstvenoj sezoni sam i očekivao. Pobede u prva dva prvenstvena kola su bile očekivane, a utakmica sa Somborcima bila nam je, i prvi pravi ispit“, kaže Zoran Ratković, trener „Budućnosti“.

Nakon tri prvensrtvena kola, ekipa „Budućnosti“ se nalazi na deobi prvog i drugog mesta sa imenjakom iz Mladenova. Mladenovljani su, dakle, kao i ekipa iz Gložana, osvojili devet bodova.

„Naš sledeći protivnik je „Ravangrad 2018“ iz Sombora, gde ćemo gostovati ove subote. Somborci su u prošlom kolu savladali „Crvenku“ sa 5:4. U prvom kolu, bili su domaćini „ČSK“ – u i podelili bodove sa Čelarevljanima, igrajući 2:2, da bi u drugom kolu u mesnom derbiju, doživeli visok poraz od „Radničkog“, sa 1:4. Ono što posebno želim da istaknem, zadovoljan sam odzivom igrača na treninge. Na treninzima je konstantno prisutno dvadeset igrača. Polovina sadašnje ekipe je iz Čelareva i Gložana, a druga polovina iz Novog Sada i Bačke Palanke. Od utakmice sa „Radničkim“, pa sve do osmog kola, mislim da će se dosta toga rešiti. Imamo težak raspored u narednih pet kola. Sledi gostovanje u Somboru, pa nakon toga dočekujemo „Crvenku“ i „Budućnost“ iz Mladenova. Nakon toga, gostujemo u Bačkom Bregu, pa nakon toga, dočekujemo „ŽAK“ iz Sombora. Posle te utakmice, mislim da će se dosta toga znati. Uostalom, mi smo krajem protekle sezone najavili da ćemo u ovu ući sa jasnim ciljem, da osvojimo prvo mesto i plasiramo se u višu ligu. Imamo kvalitet i zašto da budemo lažno skromni, naš cilj je prvo mesto i verujemo da taj cilj možemo i ostvariti“, ističe trener „Budućnosti“, Zoran Ratković.

U duelu sa ekipom „Radničkog“, za „Budućnost“ su igrali Krndija, Sikirić (Medić), Srnka, Žemberi, Liptak (Milanov), Tasić (Radivojević), Nemet, Adamek, Semartonski (Leđanac), Đorđević, Hrnjez.

Golove su postigli, Žemberi u 44. i 61. Tasić u 67. i Adamek u 72. minutu za „Budućnost“ , a Radev u 18. minutu za „Radnički“.

Ostavi odgovor

Molimo vas unesite komentar
Unesite vaše ime ovde