Recitátorky z Petrovca sa kvalifikovali do republikovej prehliadky

Lana Ivaniševićová a Mia Majerová postúpili do republikovej súťaže mladých recitátorov do Valjeva

156
FOTO: Hlas ľudu

Záverečnou prehliadkou najlepších recitátorov Vojvodiny je pokrajinská prehliadka recitátorov Básnik môjho rodu. Tá je zároveň i neoddeliteľnou súčasťou výberu na Republikovú prehliadku recitátorov.


Organizátorom pokrajinskej prehliadky je Združenie umeleckej tvorivosti vojvodinských ochotníkov a hostiteľom prehliadky je Stredisko kultúry Obce Sečanj a Kultúrno-osvetové spoločenstvo Obce Sečanj.

V tomto roku sa na 5 oblastných prehliadok: Subotica, Sriemska Mitrovica, Čoka, Báč a Kovin dostalo 518 recitátorov. Porota na týchto podujatiach vybrala 127 recitátorov v 3 vekových kategóriách.

Z kvalifikačných výberov porota si vypočula recitátorov na finálovom pokrajinskom podujatí 19. apríla (mladší vek), 20. apríla (stredný vek) a 21. apríla (vyšší vek). Vyhlásila najlepších recitátorov Vojvodiny a vybrala 9 recitátorov z každej kategórie na republikovú prehliadku 18. a 19. mája vo Valjeve.

Tohto roku z petrovského prostredia sa na pokrajinskú úroveň v skupine žiakov vyšších ročníkov základnej školy dostali aj Petrovčanky – siedmačka Lana Ivaniševićová a ôsmačka Mia Majerová. Obe ich nacvičila učiteľka Miluška Anušiaková-Majerová. Zo skupiny gymnazistov zastúpených petrovským Gymnáziom Jána Kollára so žiackym domovom na pokrajinskú prehliadku sa dostala aj druháčka Eleonóra Ábelovská z Aradáča. Nacvičila ju profesorka Annamária Boldocká-Grbićová.

Podľa školiteľky recitátoriek stredného veku Milušky Anušiakovej-Majerovej, obe jej zverenkyne recitovali na výbornú a obe – aj Lana Ivaniševićová, aj Mia Majerová – postúpili do republikovej súťaže mladých recitátorov do Valjeva.

Ostavi odgovor

Molimo vas unesite komentar
Unesite vaše ime ovde