Republička Pažljivkova smotra 2024

Bravo za sve takmičare!

119
FOTO: Opština Bački Petrovac

Dana 10. i 11.06.2024. godine u prostorijama „Šumadija sajma“ u Kragujevcu održana je finalna faza-republička smotra, kampanje pod nazivom „Pažljivkova smotra 2024“ u realizaciji Agencije za bezbednost saobraćaja.


Naša opština se po drugi put plasirala u finalnu fazu ovog takmičenja sa ekipom učenika drugog razreda OŠ „Jan Čajak“ iz Bačkog Petrovca kao i ekipom predškolaraca Predškolske ustanove „Včielka“ Bački Petrovac.

Cilj Pažljivkove smotre je razvoj i unapređenje saobraćajnog obrazovanja i vaspitanja dece, a posebno unapređenje znanja i stavova o bezbednom učestvovanju dece u saobraćaju.

FOTO: Opština Bački Petrovac

Pored naše opštine u finalnoj fazi učestvovale su i sledeće lokalne samouprave (vrtići): Nova Crnja, Merošina, Vranje, Vršac, Stara Pazova, Mionica, Prijepolje, Batočina, Vrnjačka Banja i Paraćin, kao i lokalne samouprave (drugi razred): Nova Crnja, Aleksinac, Bojnik, Bela Crkva, Sremska Mitrovica, Lajkovac, Priboj, Aranđelovac, Vrnjačka Banja i Bor.

Svim učesnicima (takmičarima, navijačima i pratnji) su podeljenji lepi pokloni i nagrade, a naši mališani i pored hrabre borbe u polufinalnim grupama (treće mesto-vrtić i drugo mesto-drugaci) nisu uspeli da se plasiraju u veliko finale gde su ulazile samo prve ekipe iz polufinala.

FOTO: Opština Bački Petrovac

Na kraju su priređeni i mini izleti spomen-parku „Kragujevački oktobar“, Akvarijumu Kragujevac u okviru Prirodno-matematičkog fakulteta, kao i centru grada.

Ostavi odgovor

Molimo vas unesite komentar
Unesite vaše ime ovde