RHMZ je upravo objavio preciznu prognozu za praznike

Najviša dnevna temperatura 1.maja do 21. podeoka Celzijusa.

136
Foto: Pixabay

Republički hidrometeorološki zavod Srbije objavio je vremensku prognozu do sredine maja, a kako su najavili, za praznične dane temperatura neće prelaziti 24 stepena – piše Blic.


Kako prikazuje grafikon vremenskih prilika, u Novom Sadu će za praznik rada 1. maj biti uslova za kišu praćenu grmljavinom, ali uz visoke temperature. Najviša dnevna temperatura toga dana ići će do 21. podeoka Celzijusa.

Prašinske oluje sve češća pojava kod nas

Prognozer Ivan Ristić govoreći u „Jutro na Blic“ istakao je da je moguće otopljenje krajem aprila u Srbiji. Iako će za praznike biti znatno toplije kod nas, ne možemo isključiti pojavu kiše i oluja, istakao je Ristić govoreći za jutarnji program „Blic TV“.

Danas imamo prave februarske temperature. Oblačno je i tmurno, čak i sneg pada na planinama. Ipak, otopljenje nam dolazi krajem aprila, temperature će ići do 25 stepeni, tako da je moguće da ćemo se opet vratiti u kratke rukave, međutim, ne možemo isključiti kišu – kaže Ristić.

Primetne su i zastrašujuće pojave poput prašinske oluje na severu zemlje, a Ristić napominje da će ove pojave biti sve češće prisutne na našem području.

Ostavi odgovor

Molimo vas unesite komentar
Unesite vaše ime ovde