Ribolovački san Milana Gržana iz Kulpina

Njegova priča je dokaz da se snovi ponekad zaista ostvare

FOTO: Kulpin.net

Milan Gržan iz Kulpina je veći deo života proveo kao pekar, radeći noćne smene. Njegovo telo se naviklo na noćni režim, pa i sada, kada je u penziji, ima problema sa spavanjem. Osim toga, muče ga i zdravstveni problemi koji mu remete miran san.

Kada san ne dolazi, Milan zgrabi svoj štap za pecanje i ode do obližnjeg kanala DTD. Tu, u jutarnjoj tišini i na mirnoj površini vode, satima sedi i čeka svoju ribu. Ako nijedna ne dopliva, nema veze, jer je mnoge ulovljene ribe već otkačio sa štapa i bacio ih nazad u vodu. Kao i ribolov, isto tako mu je važan i jutarnji mir. Vremenom je ribolov postao njegova strast i uteha u tihim noćnim satima. A onda je, kao svaki strastveni ribolovac, Milan počeo da sanja o velikom ulovu. Sanjao je da će jednog dana uloviti ribu o kojoj će dugo pričati. Jednog nedeljnog jutra, njegov san se i ostvario.

Jutro je bilo toplo, a svet se tek budio, kada je Milan osetio da mu se štap za pecanje steže. Brzo je shvatio da se na drugom kraju nalazi nešto veliko. Riba je povukla na jednu, a on na drugu stranu – počela je teška borba sa misterioznim protivnikom. Međutim, brzo je shvatio da je i sam preslab za ovu borbu, da mu je potrebna pomoć. Zato je pozvao sina, koji je odmah došao. Nije bilo lako ni jednom ni drugom. Posle pola sata borbe, konačno su uspeli da izvuku ogromnog soma na obalu. Bilo je zapanjujuće. Riba je bila dugačka više od dva metra, bilo je to čudovište kakvo Milan nije ni sanjao. Iscrpljeni od naporne borbe, otac i sin su se polako prisećali čida koje su doživeli. Nisu mogli da veruju sopstvenim očima, iako su čuli priču da u kanalu živi takav som, znali su da je to samo šala.

Kada su shvatili situaciju, sledeće pitanje je bilo: kako ovu ogromnu ribu vratiti kući? Pa su pozvali komšiju. Njih trojica su zajedno utovarili soma u auto i odvezli ga kući. Nakon toga je usledilo obavezno vaganje i merenje. Som je bio dugačak 2,20 metra i težak 50 kilograma. Neverovatno, ali istinito. Milanov san se ostvario i premašio je svoja najveća očekivanja. Velike ribe zaista žive u malom kanalu.

Ova priča je dokaz da se snovi ponekad zaista ostvare. Milanova strast prema pecanju donela mu je nezaboravno iskustvo koje potvrđuje i nepokolebljivost čoveka i njegovu sposobnost da ostvari ono o čemu sanja. Dakle, morate verovati u svoje snove, ali i boriti se za njih.

Ostavi odgovor

Molimo vas unesite komentar
Unesite vaše ime ovde