Rozlúčkový večierok maturantov kulpínskej školy

Príležitostný rozlúčkový večierok malých maturantov na plató pred budovou školy vyznel slávnostne, ale predovšetkým dojímavo

264
FOTO: Hlas ľudu

V sobotu 8. júna podvečer na nádvorí Základnej školy Jána Amosa Komenského bolo rušno. Vyprevádzali ďalšiu generáciu ôsmakov zo školy a na cestu ďalšieho školenia a života.


Príležitostný rozlúčkový večierok malých maturantov na plató pred budovou školy vyznel slávnostne, ale predovšetkým dojímavo. So svojou základnou školou sa lúčila generácia 2009/2010, v ktorej bolo 21 žiakov. V slovenskej 8. a triede základné vzdelanie ukončilo 13 žiakov a v srbskej 8. b spolu 8 žiakov. V rozlúčkovom programe sa v mene odchádzajúcej generácie kulpínskych žiakov prítomným učiteľom, kolektívu školy, rodičom, starým rodičom a ďalším prítomným na nádvorí školy, ktorých bolo v hojnom počte, prihovorili žiačky Irena Kuštrová (8. a) a Bogdana Kolarská (8. b).

Generácia 2009/2010 zaspievala spolu niekoľko piesní na rozlúčku so všetkým, čo ich k tejto škole pútalo a čím tu žili celých 8 školských rokov. Rozlúčkové príhovory prečítali viacerí ôsmaci kulpínskej školy.

So svojimi žiakmi sa dojímavými príhovormi, ktoré rozcítili aj žiakov, aj ostatných prítomných, rozlúčili triedne učiteľky: Anna Stojanovićová (8. a) a Olivera Popadićová (8. b). Žiaci im potom na znak vďaky odovzdali darčeky, a tiež svojim učiteľkám z nižších ročníkov – Jane Šramkovej a Vesne Lekárovej.

V neprítomnosti riaditeľky školy Miliny Grňovej, najúspešnejším žiakom generácie diplomy a darčeky odovzdala pedagogička školy Jovanka Zimová. Žiačkou generácie kulpínskych malých maturantov je Iris Mitićová.

Maturitný večierok na nádvorí základnej školy v Kulpíne bol veľmi vydarený a navyše, že sa konal vonku, bol veľmi trefne usporiadaný, keďže včerajší horúci sobotňajší deň vystriedal príjemný podvečer. Maturitnú rozlúčku uzavreli tancom malých maturantov s rodičmi. A potom nasledovala maturitná zábava žiakov a ich učiteľov v budove školy, ako to tradične aj býva každý rok.

Ostavi odgovor

Molimo vas unesite komentar
Unesite vaše ime ovde