Rozvíjanie slovensko-srbského partnerstva

V piatok (19.04.), sa Štátny tajomník Slovenskej republiky Marek Eštok stretol s novým veľvyslancom Srbska Aleksandrom Nakićom

134
FOTO: Ministerstvo zahraničných vecí a európskych záležitostí SR

V piatok (19.04.), sa Štátny tajomník Slovenskej republiky Marek Eštok stretol s novým veľvyslancom Srbska Aleksandrom Nakićom. Témou rokovania bola predovšetkým diskusia o možnostiach rozvíjania slovensko-srbského partnerstva a súčasne plánovaná návšteva Srbska predstaviteľov vlády SR a rezortu diplomacie.


„Srbsko je naším najdôležitejším obchodným partnerom v regióne, čo sa tiež prejavuje v náraste našej obchodnej výmeny. Verím, že návšteva predsedu vlády SR Roberta Fica v Srbsku, ktorú momentálne plánujeme, prispeje k zintenzívneniu spolupráce,“ uviedol Marek Eštok na facebookovej stránke Ministerstva zahraničných vecí a európskych záležitostí SR.

Štátny tajomník Marek Eštok tiež ocenil podporu srbských inštitúcií pre slovenskú národnostnú menšinu žijúcu v Srbsku. Rovnako poďakoval za iniciatívu a podporu vlády pri zápise kovačického insitného umenia do zoznamu UNESCO.

Ostavi odgovor

Molimo vas unesite komentar
Unesite vaše ime ovde