Saradnja PU „Včielka“ i DVD Gložan

Pogledajte fotografije u prilogu!

358
FOTO: PU Včielka

Danas (07.06.) je DVD Dobrovoljno vatrogasno društvo Gložan posetilo Predškolsku ustanovu „Včielka“ u Gložanu, kako bi decu edukovali iz oblasti zaštite od požara.


Dobrovoljno vatrogasno društvo Gložan je danas pokazao deci deo svog posla na jako zanimljv način. Došli su u predškolsku ustanovu na svom vatrogasnom kamionu, obučeni u punoj vatrogasnoj opremi.

FOTO: PU Včielka

Deci su pokazali svaki deo vatrogasnog vozila i nakon toga je sledila oprema. Svako od njih hteo je da isproba odelo, rukavice i šlem pravog vatrogasca.

Pokazali su i objasnili deci razne načine i sprave koje i kako koriste tokom gašenja požara, između ostalog to je bilo pumpanje vode iz vatrogasnog vozila i još zanimljivije pustili su im mlaz pene, koja je jako korisna kao sredstvo za gašenje požara.

FOTO: PU Včielka
FOTO: PU Včielka

Vatrogasci su ovaj posao shvatili jako ozbiljo i pripremili su za decu i poligon, kako bi im što bolje približili opis svog posla. Deca su sa zadovoljstvom učestvovala u svim aktivnostima i puno njih se prijavilo za obuku u DVD Gložan.

FOTO: PU Včielka

Roditelji dece iz PU „Včielka“ imaju mogućnost da prijave svoju decu na obuku u DVD Gložan da od malih nogu uče o propisima, pravilima i službi u vatrogasnim jedinicama kao i da razvijaju empatiju i odgovornost.

FOTO: PU Včielka

Ostavi odgovor

Molimo vas unesite komentar
Unesite vaše ime ovde