Sastanak u Pokrajinskoj vladi povodom nevremena i štete u opštini Bački Petrovac

Predsednica Maja Gojković istakla je da će Pokrajinska vlada u skladu sa mogućnostima pomoći da se sanira šteta u našoj opštini

51
FOTO: Opština Bački Petrovac

Nakon nevremena koje je u ponedeljak (03.06.) pogodilo Južnobački upravni okrug, a u njemu najviše opštine Bačku Palanku, Bački Petrovac i Temerin, predsednica Opštine Jasna Šproh je prisustvovala sastanku u Pokrajinskoj vladi.


Na sastanku u Pokrajinskoj vladi koji je organizovala predsednica Pokrajinske vlade Maja Gojković, je prisustvovala i potpredsednica Pokrajinske vlade Sandra Božić i sekretar za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo Vladimir Galić.

Na teritoriji naše opštine, prema najgrubljim preliminarnim procenama gradom i olujnim vetrom pogođeno je više hiljada hektara. Najveća šteta ustanovljena je u Gložanskom ataru, tačnije procena štete je 100% a u Bačkom Petrovcu po prvim procenama oko 53% štete na usevima.

Na teritoriji Gložana takođe su oštećeni i građevinski objekti

Predsednica Maja Gojković istakla je na jučerašnjem sastanku da će Pokrajinska vlada u skladu sa mogućnostima pomoći da se sanira šteta u našoj opštini.

U sledećim danima očekujemo da će Komisija za procenu štete od elementarnih nepogoda u saradnji sa Opštinskim štabom za vanredne situacije obići teren i sačiniti detaljan izveštaj o šteti.

Ostavi odgovor

Molimo vas unesite komentar
Unesite vaše ime ovde