Slávnostné zasadnutie NRSNM

Pri tejto príležitosti boli udelené ceny a plakety NRSNM jednotlivcom a inštitúciám

Foto: hl.rs

BÁČSKY PETROVEC – V rámci Slovenských národných slávností sa vo štvrtok 08. augusta, vo veľkej sieni Obce Báčsky Petrovec konalo slávnostné zasadnutie Národnostnej rady slovenskej národnostnej menšiny, ktoré usporiadali za prítomnosti početných vzácnych hostí z našej krajiny a zo zahraničia.


Pri tejto príležitosti boli udelené ceny a plakety NRSNM jednotlivcom a inštitúciám, čiže združeniam, ktoré pôsobili alebo pôsobia v oblasti vzdelávania, informovania, kultúry, ako aj inštitúciám osobitného významu.

Hudbou Maríny Cerovskej na husliach a Marty Milašinovićovej na flaute sa začalo slávnostné zasadnutie NRSNM. Prítomných privítala predsedníčka Dušanka Petráková.

Na slávnostnom zasadnutí udelili 12 ocenení –  strieborných a zlatých.

Cenu Národnostnej rady slovenskej národnostnej menšiny dostala Novinovo-vydavateľská ustanovizeň Hlas ľudu za výnimočný prínos k zachovaniu, rozvoju a prezentácii národnostnej a kultúrnej identity slovenskej národnostnej menšiny v Srbsku z príležitosti 80. výročia pôsobenia. V mene ustanovizne ju prijala riaditeľka Milana Arňašová Radićová.

Program slávnostného zasadnutia viedla Anna Chrťanová-Leskovac a zdôvodnenia – laudácio na odmenených prečítala Ksenija Vujačićová.

V hudobnej časti programu vystúpili speváci a hudobníci z Petrovca a Vojlovice.

Na záver sa prihovorila i predsedníčka Obce Báčsky Petrovec Viera Krstovská a všetkých srdečne privítala na tohtoročných SNS v Petrovci.

Ostavi odgovor

Molimo vas unesite komentar
Unesite vaše ime ovde