Slovenské dolnozemské autorky na SNS 2024

Asociácia slovenských spolkov žien zároveň pozýva autorky aby sa prihlásili na toto podujatie

Foto: hl.rs

Asociácia slovenských spolkov žien aj tohto roku počas Slovenských národných slávností v Báčskom Petrovci organizuje prezentáciu kníh slovenských dolnozemských autoriek. Toto podujatie je dlhoročnou tradíciou a ponúka jedinečnú príležitosť spoznať tvorbu talentovaných autoriek, ktoré sa venujú rôznym literárnym žánrom.


V rámci prezentácie predstavia a z najnovších publikácií prečítajú úryvky našich autoriek. Ide o knižné vydania z obdobia júl 2023 – júl 2024.

Asociácia slovenských spolkov žien zároveň pozýva autorky, ktoré vydali knihy v uvedenom období, aby sa prihlásili na toto podujatie.

Tento literárny sviatok je určený pre všetkých milovníkov slovenskej literatúry a je neoddeliteľnou súčasťou kultúrneho života slovenskej komunity na Dolnej zemi.


Asocijacija slovačkih ženskih udruženja organizuje predstavljanje knjiga slovačkih autorki iz Niskih zemalja tokom Slovačkog nacionalnog festivala u Bačkom Petrovcu. Ova manifestacija je dugogodišnja tradicija i pruža jedinstvenu priliku da se javnost upozna sa stvaralaštvom talentovanih autorki koje rade u različitim književnim žanrovima.
U okviru prezentacije predstaviće i pročitati odlomke iz najnovijih publikacija autora. Reč je o izdanjima knjiga iz perioda jul 2023 – jul 2024.

Istovremeno, Savez udruženja slovačkih žena poziva autorke koje su objavile knjige u pomenutom periodu da se prijave za ovu manifestaciju.

Ovaj književni praznik namenjen je svim ljubiteljima slovačke književnosti i sastavni je deo kulturnog života slovačke zajednice u Niskim zemljama.

Ostavi odgovor

Molimo vas unesite komentar
Unesite vaše ime ovde